Tire Kaymakamlığı tarafından düzenlenen engelli vatandaşlara ve ailelerine yönelik yeni yıl yemeği ve eğlencesi programı renkli ve keyifli anlar yaşattı. Programda ev sahibi olarak konuşma yapan Kaymakam Mehmet Demirezer’in duygu yüklü sözleri büyük alkış aldı.

Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, eşi Derya Demirezer’in çabaları, protokol üyesi eşleri; Belediye Başkanının eşi Yüksel Çiçek, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ve eşi Fadime Kiremitçi, İlçe Jandarma Komutanın eşi Nilay Davutoğlu’nun destekleri ile Tire Kaymakamlığı tarafından organize edilen engellilere yönelik yeni yıl yemeği ve eğlencesi etkinliği tertiplendi. 


YAKLAŞIK 300’Ü AŞKIN KONUK YER ALDI
Tire’de yaşayan engelli vatandaşlar ve ailelerinin katıldığı yemekli ve eğlenceli yılsonu etkinliğinin sponsorluğunu ise; TOSBİ, Tire Ticaret Odası ve Tire Süt Kooperatifi üstlendi. Yaklaşık 300’ü aşkın davetlinin katıldığı organizasyonda sunulan yemekleri Tire Öğretmenevi mutfak personeli hazırladı.
Programa katılan konuklar arasında; Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, Halk Eğitim Müdürü Turhan Eke, Tire Devlet Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi Okulu Müdürü Osman Sönmez, Tire Özel Uzman Dosteli Rehabilitasyon Merkezi işletmecisi Gökçe Ok ve eşi Gülten Ok ve Tire Engelliler Derneği Başkanı Emel Çakıcı da yer aldı.


“BİZ TOPRAKLI, TOZLU YOLLARDA BÜYÜDÜK…”
Engelli vatandaşlar, aileleri ve yakınları ile konuklar yemek servisi yapıldığı sırada yapılan kısa konuşmaları dinledi. İlk sözü alan Dernek Başkanı Emel Çakıcı; “Biz topraklı, tozlu yollarda yürüdük. Fakat şimdi engelli kardeşlerimiz güzel yollarda ve kaldırımlarda yürüyorlar. Ben eşimle evlendiğimde herkes bizi garip karşılamıştı. O günleri hiç unutmam. Bugün ise Kaymakam bey ve eşi tarafından ağırlanıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz.” şeklinde konuştu.


EKE’DEN PROTOKOL EŞLERİNE TEŞEKKÜR
Daha sonra söz alan Halk Eğitim Müdürü Turhan Eke, “Yeni yıl dolayısıyla düzenlediğimiz yemekli eğlence programına hoş geldiniz. Bu güzel programın yapılmasında Kaymakamımızın değerli eşi Derya hanımefendinin ve ayrıca Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı ve Emniyet Müdürümüzün eşlerinin büyük katkıları vardır. Hepsine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.


“GÖNÜLLERİMİZ ENGELLİ OLMAZSA, SEVGİ VE HUZUR İÇİNDE BİRLİKTE YAŞARIZ”
Son olarak söz alan Kaymakam Mehmet Demirezer ise, “Çok sevgili ve özel misafirlerimiz ile aileleri. Bu etkinliğe hoş geldiniz. Tiremiz ve siz çok özel misafirlerimiz her şeyin en güzeline layık. Çevre ilçelerden olduğunu öğrendiğimiz bu etkinliği ilçemizde de gerçekleştirmeye hem de en iyisini gerçekleştirmeye karar verdik ve bugün burada toplandık. Bedenen ve aklen engelli olmak önemli değil. Önemli olan ‘gönül’ olarak engelli olmamak. Gönüllerimiz engelli olmasın. Gönüllerimiz engelli olmazsa, insanlar hep birlikte sevgi, barış ve huzur içinde yaşayabilir.” diyerek duygu yüklü bir konuşma yaptı. Kaymakam Demirezer’in konuşması büyük alkış aldı.


ENGELLİ ANNESİ, “ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN”
Program daha sonra Orkestra Grup Beste’nin çaldığı güzel şarkılar ve solisti Mutlu Düzgün’ün seslendirdiği eserlerle ve bunlara eşlik eden engelli vatandaşların dansları ile devam etti. Programa zihinsel engelli oğlu Şenol Gazisam ile katılan Nermin Kavaçam isimli anne, böyle bir organizasyonun gerçekleşmesi ve kendilerinin davet edilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Kavaçam, “Bu eğlenceyi düzenleyen, bizi unutmayan herkese çok teşekkürler. Devletimizin son yıllarda engelliler için ve onların ailelerine destek olmak için yaptıklarını takdirle karşılıyoruz. Allah devletimizden razı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi