Üniversite eğitimini tamamlamanın verdiği mutlulukla sahneye çıkan gençler, kep fırlatarak finali yaptı. 

22 yıl önce Tire’de eğitim hizmeti vermeye başlayan, ilk açıldığı yıllarda sadece 2 bölümde öğrenci alan Ege Üniversitesi’ne bağlı Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu, 2015-2016 eğitim yılı mezunlarını verdi. Bugüne kadar binlerce mezun veren ve bu yıl 20. dönem mezunlarını gönderen Okul, 98 öğrencisini yuvadan uçurdu. 

98 KİŞİ MEZUN OLDU
Geçtiğimi hafta sonu Tire Belediyesi Konferans ve Gösteri Merkezi Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenini protokol üyelerinin yanı sıra öğrencilerin aileleri, akrabaları ve arkadaşları da takip etti. Programı takip eden konuklar arasında; Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut ta yer aldı.
Okul Müdürü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal ve okuldaki akademisyenlerin birçoğunun da katıldığı program, öğrencilerin genel bir anonsla sahneye davet edilmesi ile başladı. Daha sonra Okul Müdürü Prof. Uysal ve Başkan Yardımcısı Önler birer konuşma yaptılar. Konuşmalar sonrasında yeni mezunları diplomaları, protokol üyeleri tarafından kendilerine takdim edildi.
“EĞİTİM İÇİN BİZE TESLİM EDİLEN ÖĞRENCİLERİ AİLELERİNE GERİ VERİYORUZ”
Okulu Müdürü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal bir konuşma yaptı;  Uysal’ın konuşmasında, “Bugün burada mezun olan öğrencilerimize veda etmiyoruz. Onlar hep bizim kalbimizde bundan sonra da kalbimizde olacak. Bundan 2 yıl önce aileleri tarafından bize teslim edilen öğrencileri bizler eğitim almış donanımlı gençler olarak yeniden ailelerine veriyoruz. Bundan sonraki hayatlarında hiç kimseyi dilinden, dininden, renginden, milletinden dolayı yargılayıp ötekileştirmeyen çağdaş, modern ve bilgili bireyler olarak hayatın içinde olmalarını dileriz. Ülkemizin birlik ve beraberlik ihtiyacının yüksek olduğu şu günlerde, ülkemizin geleceğine olumlu katkıda bulunacaklarına olan inancım tam.” onların gelecekte hayatlarında başarılar dileyip yolları açık olsun diye sözlerini tamamladı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:
Ege Üniversitesi Tire Meslek Yüksek Okulu’nda dereceye giren öğrenciler ve bölümleri şu şekilde oldu;
2015-2016 öğretim yılı Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu ve aynı zamanda Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı 1.’si Fatma Afat, Gıda Teknolojisi Bölümü 1.’si Ayberk Türkeri, Gıda Teknolojisi Bölümü II. Öğretim 1.’si Serap Yağcı, Bilgisayar Programcılığı Bölümü 1.’si Bahar Kaçtım, Bilgisayar Programcılığı Bölümü II. Öğretim 1.’si Burak Durukan oldu. Bölüm birincilerinin ödüllerini ve belgelerini Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler takdim etti.
Mezun olan diğer öğrencilerin ödüllerini ve belgelerini ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut ve Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Harun Raşit Uysal ile Meslek Yüksek Okulu öğretim üyeleri birlikte takdim etti. Program sonunda 2015-2016 eğitim yılı mezunları hep birlikte ’10. Yıl Marşı’nı söyledi ve keplerini fırlatarak mezuniyetlerini ilan ettiler.

Editör: Haber Merkezi