Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası için Tire bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Kaymakam Tanrıseven’in Tire’ye atanmasının ardından ilk kez geçen yıl Turizm Haftası kutlamaları yapılan Tire’de Kaymakamlık tarafından hazırlanan program bu yıl da Tireliler tarafından büyük bir ilgi gördü.
 
 

TANRISEVEN, “TİRE TURİZM MERKEZİ OLACAK”
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire’de Turizm Haftasını şenlik havası içinde kutladıklarını belirterek, beş bin yıllık tarihi bulunan Tire’de turizmi geliştireceklerini belirtti. Kaymakam Tanrıseven şunları kaydetti:
 
 

“KÜLTÜR VE İNANÇ TURİZMİ GELİŞTİRİLECEK”
“Tire kültür ve inanç turizmi için son derece zengin bir merkezdir. Tire medeniyetlerin beşiğidir. Eski tarihi eserleri ayağa kaldırıyoruz. Tire Belediyesi ile birlikte kentin tarihi dokusunu ortaya çıkaracak çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede Cumhuriyete tanıklık eden Hükümet Konağı da Valiliğimizin desteğiyle aslına uygun olarak restore edilecek ve halkımızın hizmetine sunulacaktır. Tire’de kültür ve inanç turizmi geliştirilecek. Kültür turizminin yanı sıra agro turizm (tarım turizmi) ve gastro turizm (yiyecek odaklı turizm) konusunda da Tire, Türkiye’de en mümbit potansiyele sahip kentlerden biridir. Tire’yi yurtiçinde ve yurtdışında daha çok tanıtarak, ilçemize daha fazla turist çekeceğiz. Kazanan Tire olacak, Tire Esnafı olacak, Ülkemiz olacak.”

ÖNLER: ”TİRE TARİH AÇISINDAN ZENGİN BİR KENT”
Programda konuşma yapan tire Beldiye Başkan Yardımcısı Mengü Önler ”Tire’nin tanıtımı nıktasında elimizden geleni yapıyoruz. Geçen hafta Giritliler buluşmasını gerçekleştirdik. Bu hafta sonu da Kaymakamımız önderliğinde Tarımsal ve Yöresel Ürünler Festivali yapıyoruz. Tire tarih açısından da zengin bir kenttir " dedi.
 
 

VATANDAŞLAR GÖSTERİLERİ SOLUKSUZ İZLEDİ
Her yaştan Tire Halkı, Kent Müzesi önünde yapılan Turizm Haftası etkinliklerine büyük ilgi gösterdi. Tire Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi, mehter ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri vatandaşlardan tam not aldı. Tire Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterileri de büyük beğeni topladı.
Turizm Haftası etkinliklerine Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Milli Eğitim Müdürü V. Erol Koyuncu, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Editör: Haber Merkezi