Açıldığı günden bu yana her yıl geleneksel şekilde Muharrem ayında aşure yaptırıp dağıtan Rasih Kirazoğlu İlkokulu, Okul Aile Birliği ve öğretmenleri, bu güzel geleneği bu yıl da gerçekleştirdi.


İçinde bulunduğumuz, ‘Kerbela katliamı’ başta olmak üzere birçok önemli ve acı olaya şahitlik etmiş olan Muharrem ayında yapılan yüzyıllar içinde geleneksel hale getirilen ve toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenen ‘Muharrem ayı aşuresi’, özellikle son yıllarda çeşitli kurum ve kuruluşlar bünyesinde de sık sık uygulanan bir etkinlik oldu.

700 KİŞİLİK AŞURE DAĞITILDI
Bu hayratı kurulduğu günden bu yana yapan ve geleneksel hale getiren ilçemizdeki okullardan Rasih Kirazoğlu İlkokulu, bu yıl da buz güzel ve anlamlı geleneği organize etti. Okul Aile Birliği ve okul öğretmenlerini finansmanını sağladığı ve dağıtımında emek verdiği, ‘Muharrem ayı aşuresi’, dün okul bahçesinde dağıtıldı. Öğlen saatine yakın yapılan aşure ikramından faydalanan ve aşurenin tadına bakanlar arasında; Kaymakam Mehmet Usta, Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, Yazı İşleri Müdürü Bayram Şahingöz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Eke, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Turan Onar gibi isimler de yer aldı.
Okul Müdürü M. Hanifi Soylu’nun konuklarını karşıladığı yakından ilgilendiği etkinlikte, Okul Aile Birliği Başkanı Gülin İçelli ve yönetim kurulu üyeleri aşurelerin öğrencilere, öğretmenlere ve velilere dağıtımında bizzat görev aldılar, emek verdiler.

MÜDÜR SOYLU’DAN KONUKLARA VE AŞUREYE KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR
Yapılan aşurenin yaklaşık 700 kişilik olduğunu belirten Okul Müdürü M. Hanifi Soylu, davetlerini kırmayıp gelen, başta Kaymakam Usta olmak üzere konuklara ve aşurenin yapımında katkı sunan okul aile birliği üyeleri ve öğretmenlere çok teşekkür etti. Müdür Uysal, bu aşurenin Muharrem ayı sebebiyle yapıldığını, İslam aleminde, ülkemizde ve ilçemizde barış, huzur ve kardeşliğin tesis olmasını bu vesile bir kez daha dua ettiklerini belirtti

Editör: Haber Merkezi