Geçtiğimiz Perşembe akşamı Hira derneği Araştırmacı Yazar Ramazan KAYAN’ın katılımı ile ” Namazla Diriliş” konulu bir  konferans düzenledi. Yoğun bir katılımın olduğu konferans Kuran-ı Kerim tilaveti ve mealinin okunması  ile başladı. Ardından Hira çocuk kulübü “Bir Ayet Bir hadis” etkinliği ile büyük alkış topladı.  Minik çocuklar programa birde ezgi okuyarak renk kattılar.

Açılış konuşmasını yapan Hikem-Der yönetim kurulu başkanı Hakan ALPAY ;

“Devamlılığı noktasında dikkat ettiğimiz fakat manasını yeteri kadar idrak edemediğimiz namaz eylemini anlamak için böyle bir geceyi tertip ettik dedi.  Dernek faaliyetleri ile ilgili katılımcılara bilgi veren Alpay “eriyip savrulan çocuklarımızın ahlaklı ve erdemli bir hayat yaşamaları için zemin hazırlamak gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Bu bağlamda Ramazan bayramını müteakiben 5 haftalık çocuklara yönelik kuran-ı kerim öğrenme ve karakter eğitimi dersleri yapacaklarını söyledi.

Ardından kürsüye çıkan araştırmacı yazar Ramazan KAYAN “Hira Derneğinin düzenlemiş olduğu konferans vesilesi ile Tireli dostlarımızla bir araya geldiğimden dolayı Rabbime hamd ediyorum” dedi.

“Derdi olanın derneği de olur” diyen KAYAN konuşmasında şunlara değindi.

 İslamı kendine dert edinenlerin bir araya gelerek teşkilatlanması, bir çatı, bir ocak altında birleşmesi gerekmektedir. Toplumdaki yozlaşmanın, çürümenin, kokuşmanın vahim neticeleri ile yüzleşen samimi dostlar nesillerin kaygısını taşıyarak bu gidişata nasıl müdahale edebiliriz diyerek amaca yönelik çalışmalara başlamışlardır. Hira Derneği ulvi hedeflere ulaşmak için Tirede bir ocak, bir sığınak, bir tutamak, bir barınak olmuştur dedi. Tanık olduğu birkaç anısını Tirelilerle paylaşan yazar  islamı emellerin diriltilmesi ve hayata geçirilmesi için gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Bu amaçla yola çıkan insanlara destek olunması ve birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Konferansın ardından okurlarının kitaplarını imzalayan Ramazan KAYAN daha sonra Hira Derneğini ziyaret etti. Burada dernek üyeleri ile hasbihal eden yazar Tireden memnun kaldığını söyleyerek ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi