Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biri olan ve Hızır günü olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hâkimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır.

Tire halkının da geçmişten bu yana sıkı sıkıya sahip çıktığı ve yaşattığı Hıdırellez, Tire Belediyesi’nin düzenlediği şenlikle bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı. Sabahın erken saatlerinde Derekahve’ye akın eden vatandaşlar, dileklerini dilediler, ritüellerini gerçekleştirdiler.

Şenlik kapsamında vatandaşlara, bereket ve bolluk simgesi marul ikramı yapan Tire Belediyesi, hazırladığı dolu dolu programla, Hıdırellez’in festival havasında kutlanmasını sağladı.

Derekahve Mesire Alanı’nda yoğun katılımın gerçekleştiği Hıdırellez Şenliği’nde, Tire Belediyesi tarafından lokma ikramı yapılırken gün boyu süren etkinlikte; Tire Belediyesi Halk Oyunu Ekibi’nin gösterileri, Tire Belediyesi Tarihi Armoni Bandosu Konseri ve Tire Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Balkan-Rumeli ve Roman Ezgileri konseri ile vatandaşlar doyasıya eğlenceli vakit geçirdiler.

Kurtuluş Okulu 100. yılını kutluyor Kurtuluş Okulu 100. yılını kutluyor

Etkinlikte vatandaşla buluşan Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu’na ilgi yoğun oldu. Hıdırellez Şenliği ile ilgili konuşan Başkan Okuroğlu, “Kadim kültürümüzün en renkli ritüellerinden biri olan Hıdırellez’i, bu yıl da coşkuyla kutladık. Tire Belediyesi olarak kültürümüzün önemli bir parçası olan Hıdırellez’i en güzel şekilde kutlayarak, gelecek nesillere de aktaracağız.” Dedi.
Hıd1Hıd3Hıd

Editör: Ergün Çelik