Büyükkemerdere Köyü’nde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası programına katılım yoğun oldu.

 

Ercan ÇELİK

 


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA


Tire’ye bağlı dağ köylerinden olan Büyükkemerdere bu yıl da Kutlu Doğum Haftası programına ev sahipliği yaptı. Peygamber Efendimiz (SAV)’in doğumunun 1443. Yıl dönümü dolayısıyla geçiğimiz pazaar günü düzenlenen Kutlu Doğum programına Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Müftüsü Salih Sağlam, birçok siyasi parti temsilcisi ve birçok vatandaş katıldı. Programın ev sahipliğini Büyükkemerdere Köy Muhtarı Süleyman Aksu ve Köy İmamı Nedim Yavuz Pala üstlendi.

 


ARAÇLAR KÖYÜN DIŞINA TAŞTI

Tire’den ve Tire dışından birçok davetlinin katıldığı etkinlikte köye sığmayan uzun araç konvoyla köy dışına taştı. Binlerce vatadandaşın akın etmesiyle köyün içinden başlayan araç konvoyu köyün 2 kilometre dışına kadar sürdü. Araçlarını köy dışında park eden birçok vatandaş, etkinliğe yaya olarak katıldı.

 


YEMEK SERVİSİNİ KÖYLÜLER YAPTI

Büyükkemerdere Köyü’nde düzenlenen etkinliğe katılan misafirlere, hayırseverlerin bağışlarıyla, köylüler tarafından yapılan yemekler ikram edildi. Menüde, bölgenin meşhur lezzeti keşkeğin yanında nohutlu et, pilav ve irmik helvası yer alırken, yemeklerin pişirilmesinden servisine kadar Büyükkemerdere’nin misafirperver sakinleri rol aldı.

 


MEHTER TAKIMI COŞTURDU

Etkinlikler kapsamında Kızılay Ödemiş Kan Bağış Merkezi’ne bağlı ekip, kan bağışları topladı. Okutulan Mevlid-i Şerif’in ardından birbirinden özel ilahiler, sanatçılar tarafından seslendirildi. İlahilerin ardından ise başarılı gösteriyle bölgede kısa sürede kendini tanıtan Tire Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı gösteri yaptı. Birbirinden güzel mehter marşlarını okuyan mehteran, davetlilerden büyük beğeni topladı.




HABER VİDEOSU:



Editör: Haber Merkezi