Düzenlenen yemekte yeni taşeron yasası hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ‘’bu geç kalınmış ama yerinde bir kanun hükmünde kararnamedir’’ dedi. Personelin maaşını, kıdemini, tazminatını, emeklilik ikramiyelerini kendilerinin ödediklerini, araçların belediyeye ait olduğunu, kullanılan akaryakıtın dahi belediyenin aldığını ifade eden Başkan Çiçek ‘’Her şeyi yapmamıza rağmen, yasa gereği taşeron firmalar ile ihale usulü anlaşma yapmak zorundaydık, bu da yüklenici firmaya % 8 civarlarında katkı payı ödememiz demekti. Şimdi bu para artık belediyemiz bütçesinde kalacak. Bu yasa çıkana kadar zaten benim için memur, sözleşmeli memur, kadrolu işçi, taşeron işçi ayrımı yoktu. Benim için herkes belediye personeli, hepimiz birer aileyiz ama bu yasayla artık sizler de resmen belediye personeli oluyorsunuz. Nisan ayının 2’sinde bu iş bitmiş olacak’’ dedi. KHK ile taşeron firmalarının ortadan kaldırılmasının sevindirici olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Çiçek ‘’Burada sadece bizi üzen emekliliği gelmiş personelin ve hükümlü personelin çalıştırılamayacak olması. Ben emekliliği gelmiş ya da emekli olup tekrar belediyemize gelmiş personelimden memnunum onların kalmasını isterim. Hüküm giymiş olanlara değinirsek, zaten kaderin sillesini yiyerek kader mahkumu olmuş, cezalarını da çekmişler. Şimdi ne diye onları bir daha mahkum edip hayır kardeşim diyeceğiz? Ben bu durumda yetkililerin bu işleri düzelteceğinden eminim ‘’ dedi.

14 YILDIR SİZLERİN BAŞINI ÖNE EĞECEK HİÇBİR KARARA İMZA ATMADIM

14 yıllık belediye başkanlığı döneminde hiçbir zaman siyasi davranmadığını ve ne belediye personelinin ne de Tirelilerin başlarını öne eğecekleri herhangi bir kararın altına imza atmadığını ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ‘’Bu benim 3. Dönemim. Her dönem farklı partilerden aday olup Tireli hemşerilerimin teveccühü ile belediye başkanı seçildim. Seçildikten sonra hiçbir zaman sen şu partilisin, bu partilisin diyerek insanlara yaklaşmadım. İşlerini görmemezlikten gelip, zorluk çıkarmadım. Evet, farklı partilerden seçilmiş olabilirim ama ben seçildikten sonra sadece beni seçenlerin değil tüm Tirelilerin belediye başkanı oldum. Belediyemizin imar planı 1983 yılında yapılmış. Göreve geldikten sonra bir tane yeni imar yeri açmadım. Hep kamu yararı sağlayacak işlere imza attım. Hastanelerin yanındaki eczane yerleri için de, burada yaptığımız Gölet rekreasyon alanı için de, açtığımız çevre yolları (Turgut Özal Bulvarı, Fatih Mehmet Bulvarı, Derekahve-Toptepe bağlantı yolu) için de hep kamu yararını gözeterek işlem yaptım ‘’ dedi.

BENİM PROJELERİM ÖNCE GÜLDÜRÜR SONRA GERÇEĞE DÖNÜŞÜR

Her şeyin hayal etmekle başladığını söyleyen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ‘’Ben projelerim ile ilgili konuşmaya başladığımda insanlar önce hafiften bir gülümser nasıl olacak bu diye? Çalışmaları başlayınca, nasıl yetişecek bu diye tebessümle mırıldanırlar. Zamanla çalışmalarla projemiz şekillendiğinde içinde fesatlık olanlar acı acı gülümser, bizi sevenler ise bunu mutlulukla karşılar. Bu çoğu projemde böyle olmuştur. Sırdaki önemli ve büyük projelerimiz var, projelerimizden en büyüğü, Tire’ye bir üniversite kurulması. Bunula ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliği ile karar alındı, Kaymakam Bey de bu çalışmalarımızı başından beri destekliyor. 2. En büyük projemiz Karagöl’den Belevi Gölü’ne uzanan Kanal Tire projemiz. Bunlar zamanla gerçeğe dönüşecektir, hem üniversitemiz için hem de kanal projesi için gerekli adımları attık, girişimlerimizi yaptık’’ dedi.

SİZ VARSANIZ BEN VARIM

14 yıldır Tire için var gücümle mesai kavramı gözetmeksizin çalıştığını belirten Başkan Çiçek  ‘’E ben çalışınca personelim de çalıştı. Çoğu zaman eşiniz mesaiye kaldığı için eve geç gelmiş olabilir, belki için için bana kızmış olabilirsiniz ama her şeyi Tire için yaptık. Derekahve, Arappınarı, Gölet gibi yeni mesire alanları kazandırdık. Çöplen deresi bitmek üzere ve yakında Çayırlı üstündeki alanda da yaptığımız çalışmalarla yeni bir mesire alanına kavuşacağız. Restorasyon çalışmalarımızla çarşı içi hareketlendi. Yalınayak bitti kadınlarımıza özel hamam olarak hizmet vermeye başladı. Bedesten bitti, kültür sanat merkezi haline dönüştü, her ay bir etkinlik yapıyoruz. Kutuhan bitmek üzere, Arasta’nın da dahil olmasıyla muazzam bir yapı meydana çıktı. Sırada Ali Efe Hanı, Terziler ve Bahçekahve Hamamları var. Şehir içinde utanılacak halde bulunan birahaneleri yıktık, yerine otoparklı, yürüyen merdivenli, asansörlü 5 katlı Teira Alışveriş Merkezi’ni diktik. Yine utanılacak bir yapı olan, şehrin girişindeki Genelevi biz yıktık, herkes söz vermişti ama yıkan biz olduk. Balık halinin üstünde yer alan birahaneleri de yıktık şimdi oraya iki kat zeminli, 3 kat zemin üstü olmak üzere 5 katlı otopark yapacağız. İlçemize doğalgazı getirdik, şimdi 13 bin aboneye ulaştı. Doğalgazın gelmesiyle yaptığımız yollar, kaldırımlar yeniden kazıldı. Tedaş, Telekom, izsu ve çeşitli alt yapı firmaları şehrin dört bir yanında hizmet için çalışmalar sağlıyor. Bu sırada yolların kaldırımların kazılması sizleri olduğu kadar beni de rahatsız ediyor ama yapılan bir hizmet bu, hayır mı diyeceğiz? Hayır diyelim de adımızı hizmeti engelleyen başkana mı çıksın?  Hangi firma çalışma yapıyorsa, yaptığı çalışmanın üstünü kapatıp, asfaltlamak ya da betonlamak onun görevi ama çoğu vatandaşımız bilmiyor bazıları da bilmek istemeyip bize yükleniyorlar. Bizim belediye olarak geçen sene yaptığımız asfalt ihalesi 1 milyon TL, bu Tire Belediyesi tarihinde tek seferde çıkılan en büyük asfalt ihalesi. Şehrimiz büyüyor, gelişiyor, yeni yollar açılıyor, açılacaktır da zamanı gelince hepsi yapılacak. Birileri bizi eleştirebilir, pozitif bir eleştiri olursa biz alır onu değerlendiririz ama bazı yerlerde ağır suçlamalar oluyorsa, hele hele sizlerin yanında oluyor bir belediyeci olarak sizin göreviniz hop diyerek doğrusunu anlatmaktır. Bizim belediye olarak avukata ihtiyacımız yok çünkü çalıştığınız kurumun avukatlığını siz yapacaksınız, yalan yanlış konuşanları siz susturacaksınız. Ben 14 yıldır sizlere belediye başkanlığı yapıyorum, siz varsanız ben varım. Bundan sonra da siz ve Tireliler izin ve destek verdikçe sizler için çalışmaya hizmet vermeye devam edeceğim.’’ Dedi. Başkan Çiçek, bu sözlerinin ardından dakikalarca ayakta alkışlandı.

YEMEK SONRASI STADYUM ZİYARETİ

Konuşmasını kültür, tarih ve sanat çalışmaları, belediyenin kursları, belediyenin vatandaşların taleplerine yönelik çalışmaları ve rutin hizmetleri sıralandırarak sona erdiren Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, yemek sonrasında personel ve ailesini yapımı devam eden Tire’nin yeni stadına davet etti.  Belediye arsası üzerine inşa edilen 60 Milyon maliyetli, %75’i İzmir BŞB, %25’i Tire Belediyesi tarafından karşılanan Tire’nin yeni stadı kapılarını, ışık ve ses sistemlerini bu kez belediye personeli için açmış oldu. Bol bol hatıra fotoğrafı çekilen personel ve ailesi Başkan Çiçek ve eşi Yüksel Çiçek’e teşekkür ederek geceyi sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi