Fatih ŞAŞMAZ / TİRE İHA

Tire Belediyesi ve Küçük Menderes Karadenizliler Derneği’nin düzenlediği 1. Tire Hamsi Şenliği, Tire Gölet’te muhteşem bir atmosferde geçti. Günler öncesinden duyurusu yapılan şenlik için sadece Tire’den değil, Tire dışından da pek çok vatandaş Gölet’e akın etti. 
Etkinliğe Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Davutoğlu, Tire İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, Küçük Menderes Karadenizliler Derneği Başkanı Yakup Aydın, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Halkın yoğun katılımının olduğu şenlik alanında vatandaşlara 4 ton hamsi dağıtıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan şenlikte Sunuculuğu Şeref Şenki üstlenirken,  İlçe Müftüsü Şaban Sadan, Afrin operasyonunda görev yapan askerlerimiz ve aziz şehitlerimiz için dua okudu. Halkında katıldığı duada eller semaya hep birlikte kalktı.

TANRISEVEN: “TİRE, HUZUR VE BARIŞ KENTİDİR”
Şenlik açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven birlik beraberlik vurgusu yaptı. Organizasyon komitesini tebrik eden Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, şunları kaydetti:
“Tire’de, Türkiye’nin 81 kentinden gelen vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içinde bir arada yaşıyor. Tire huzur ve barış kentidir. Bugün burada yalnız Karadenizliler değil bütün Tire var. Bizler de bu birlik ve beraberliğe vesile olan her türlü etkinliği destekliyoruz.”

AYDIN: “GELİRLER, MEHMETÇİK VAKFI’NA BAĞIŞLANACAK”
Küçük Menderes Karadenizliler Derneği Başkanı Yakup Aydın, etkinliğin en büyük destekçisi Tire Belediyesi’ne Başkan Tayfur Çiçek’e teşekkür ederek, “Bizim bu derneği kurmamızdaki amaç, yıllardır Tire’de yaşayan Karadenizli hemşerilerimizle Tireli hemşerilerimizi kaynaştırmak ve Karadeniz kültürünü tanıtmak. Bu yöndeki etkinliklerimizi ve faaliyetlerimizi daha keyifli hale getirmek için çabalıyoruz. Organizasyonumuzdaki konser ve halk oyunları kısımlarını Afrin’de ordumuz operasyonda olduğu ve şehitlerimiz olduğu için iptal ettik. Ona rağmen çok yoğun katılım oldu. Şenlikte el edilen gelirler Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacak.” Dedi.

BAŞKAN ÇİÇEK: “BEN DE KARADENİZLİYİM”
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, kendisinin de bir Karadenizli olduğunu belirterek, “Babamın babası Trabzon Oflu. Tire’de yaşayan çok Karadenizli var. Hatta kendini Karadenizli hisseden de çok vatandaşımız var. İlla nüfus cüzdanında Trabzon ya da Rize yazacak diye bir şart yok. Bugün hava da çok güzel. Şenlik çok iyi geçiyor. Tek sıkıntımız, malumunuz askerimiz şu anda bir cephede savaşıyor. Şehitlerimiz var. İnşallah en kısa zamanda bu operasyon amacına ulaşacaktır. Biz de bu şenlikleri daha içimize sinerek ve planladığımız şekilde daha görkemli gerçekleştirebileceğiz. Ben bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen başta dernek başkanı Yakup Aydın ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Bir dahaki festival çok daha uzun ve görkemli olacak. Bunun sözünü şimdiden veriyorum.” Dedi.

“NİSAN AYINDA DA GÖLETTEYİZ”
Gölet’in artık Tire’nin festival alanı olduğunu vurgulayan Başkan Çiçek, “Burası artık festival alanı. Bunu herkesin benimsemezi lazım ve derneklerin adımlarını buna göre atması lazım. Lojistik olsun, diğer imkanlar olsun, bunların hepsi burada mevcut. Geriye sadece eğlenmek kalıyor. Nisan ayında ot yemekleri festivalinde de burada Gölet’teyiz.” Dedi. 

Öğle saatlerinde başlayan festival neredeyse akşam saatlerine kadar sürdü ve Tireliler hamsiye doydu. 
 

Editör: Haber Merkezi