Her sabah yatakta yaptığım esneme hareketlerine yoga deniliyormuş. Pilatesi ben çocukken yapıyordum topun üzerinde dengede durmaya çalışıp töperlendiğim ( Tirece yuvarlandığım demek) günler dün gibi aklımda. (Recep İvedik’in sosyalleşme çabaları misali 2 haftalık bir pilates geçmişim var o ayrı)

 

Spor yapalım iyi hoş da hanım abla hangi ara yapalım? Günün en az 10 saatini iş yerinde masa başında geçiren bireyler olarak her sabah düzenli spor yapanların emekli amcalar ve teyzeler olduğunu biliyoruz. 

 

Yoğun iş temposu, stres hepimizi sağlıksız bireyler haline getirdi. Beklentilerimiz yükseldikçe mutlu olabilme ihtimalimiz Muşlu olabilme ihtimalimizden daha düşük seviyede kaldı.

 

 

*Strese karşı

2-3 tatlı kaşığı kediotu kökü 250 ml kaynar suya ilave edilip 10-15 dakika demlendirilir süzülür bal ile tatlandırılır.  (diyabetliler kullanamaz) İhtiyaç halinde günde 3 fincana kadar içilebilir. Uykuya dalmadan önce 1 fincan içilmesi tavsiye edilir.

 

*Uyku yastıkları

Vücut sıcaklığı ile ortaya çıkan etken madde özellikle uçucu yağ olup kişide rahatlama ve iyi bir uyku sağlar

 

Kediotu kökü

Lavanta yaprağı

Melisa yaprağı

Sarı kantaronun çiçek ve yaprak kısımları

 

Hepsinden eşit miktarda alınır 10×10 cm bez içine karışım konulur bezin ağzı güzelce dikilir. Bu bez torba, yastığın içine konur özellikle boyun kısmına gelmesine özen gösterilmeli. Bu torba 1 ay geçerlidir. Hem ferah kokusu hem de vücut sıcaklığımızla ortaya çıkan uçucu yağlar rahat bir uyku  uyumamızı sağlar.

 

 

*Sinirsel mide şikayetlerinde

Melisa yaprağı

Papatya (çiçek kısımları)

 

            2 çay kaşığı melisa yaprağı ve 1,5 çay kaşığı papatya 250 ml kaynar suya ilave edilip 10-15 dk demlendirilir. Bir süzgü ile süzülür. İhtiyaca göre 2-3 fincana kadar içilebilir. Yemeklerden sonra ve ılık halde içilmesi önerilir. ( Hekim tarafından kişinin organik bir mide rahatsızlığı olup olmadığı teşhis edilmeden bu çay karışımı önerilmemektedir)