Günlerdir halkı tedirgin eden bir haber  “SAHTE İLAÇ”. Nedir? Ne değildir? 

Öncelikle ilacını eczaneden alan sen bilinçli okurum eczanelerde sahte ilaç bulunması mümkün değildir. Eczaneler SGK, sağlık bakanlığı, tarım bakanlığı ve maliye tarafından denetlenerek denetleme rekoru kıran bir meslektir.  Sahte ilaç internette satılır, el altından satılır eczanelerde bulunmaz. 

İlaçların üzerinde bulunan kare kod ilacın kimliğidir. İlacın hangi fabrikada üretildiği, ne zaman kullanıma sunulduğu, son kullanma tarihi hepsini barındırır. Eczanelerde kare kodsuz ilaç bulunmamaktadır. Sen eczanede satılan bir ilacı yarı fiyatına internetten aldığını kara geçtiğini  düşünürken, nişastayı hap niyetine yuttururlar adama. Bir çok internet sitesinde “eczaneden temin” adı altında insanlarımız kandırılmakta. “Tamamen bitkisel canım bu ne zararı olabilir ki?” dediğini duyar gibiyim zakkumun da bir bitki olduğunu hatırlatayım.

Televizyonlarda  reklamı yapılan kalp damar açıcı, cinsel gücü artırıcı, gergedan boynuzu, bayan damla vs. bir çok ilacın satışı yasaklanmış olmakla birlikte hala kullanan bir çok hasta bulunmakta. Doktorun yazdığı ilacı dahi sorgulayanlar ne hikmetse televizyondaki ilaçlara bayılıyor. “Panax” diye bir ilaç her derde deva romatizma, kolesterol, kalp, cinsel güç  maşallah ne ararsan onda var. Doktora eczacıya ne gerek var canım, öyle bir anlatıyor ki adam ölümsüzlüğü buldu dersin.  Kanmayın lütfen televizyondan, radyodan, internetten reklamını gördüğünüz ilacı almayın. Sağlığın bu kadar ucuz olmamalı. Uyan artık ilacını doktor ve eczacı gözetiminde kullan. Komşuya iyi gelen ilaç sana iyi gelmez.

 İnternetten aldığınız üzerinde çince yazılı ne olduğu belli olmayan şeyleri doktorunuza ve eczacınıza gösterip bu ne işe yarıyor diye sormayın.
 Seda Sayan’ın Gülben Ergen’in vs. tanıtımını yaptığı ilaçları doktorunuza yazdırmaya çalışmayın.
 Mucizevi sarımsak çayı ile 5 günde 5 kilo verilmez paranıza yazık gidin bir diyetisyene sağlıklı bir şekilde zayıflayın. 
Gergedan boynuzu ile cinsel gücünüz artmaz belki de prostat rahatsızlığınız var.

 (Panax) panakıs diye telaffuz ettiğin ne olduğu belirsiz şey kalp açıcı değildir.(Tıpta kalp açıcı diye bir terim yoktur. )

Her derde deva ağrı kremi ile 18’lik delikanlı olacağını, koşturacağını sanan amcalarım bunun mümkün olmayacağını ikimiz de biliyoruz gel kandırma kendini .
Çam yağı ile Tanju Çolak’ın saçının çıktığına inanan saç yoksunu abilerim, dayılarım paranız varsa gidin saç ektirin ama çam yağına vermeyin parayı.
 Zeka geliştirici olarak satılan NZT 48 isimli ilaç ile Thomas Edison olamazsın … 

 Kanser hastalarına bile acımayıp 1500TL’ye ilaç diye nişasta  satıp  “Nasıl olsa ölecekler” diye açıklama yapan vicdansızlarla aynı ülkede yaşamaktan utanıyorum. Reklamlar sizi yanıltmasın ilaç sadece eczaneden alınır. İlaç Takip Sistemi (İTS) ile eczanelere giren ve satılan her ilaç kontrol edilmektedir. Eczanedeki ilacın sahte olması mümkün değildir. Doktorunuza ve eczacınıza güvenin.  

Sağlıklı Günler Dilerim…