Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onat Kültür Merkezi’nde düzenlenen bölgesel toplantıda söz alan TRAC İzmir Şube Başkanı Gökçe Doğan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nca ruhsatlandırılan frekanslarda çalışan yeni afet aktarıcı rölelerinin hizmete girdiğini anlattı. Yeni aktarıcılarla amatör telsizcilerin iletişim altyapısını güçlendirdiklerini anlatan Doğan, aktarıcıları birbirine bağlayarak kapsama alanını daha da genişletmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

TRAC İzmir Şube Başkan Yardımcısı Ali Rıza Özsaran, "amatör telsizcilik", "olağanüstü haller, acil durum ve afet haberleşmesinde amatör telsizciliğin rolü" konulu bir sunum yaptı. TRAC’ın Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın Türkiye Afet Müdahale Planı’nda (TAMP) “haberleşme destek çözüm ortağı” olduğunu hatırlatan Özsaran, amatör telsizcilerin birbirleriyle iletişimini önemsediklerini, bu nedenle deneyim paylaşımı ve işbirliğine yönelik bölgesel  çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Bayındır, Tire, Ödemiş, Selçuk, Kiraz, Beydağ ve Torbalı bölgesindeki amatör telsizcilerin yörenin coğrafi konum nedeniyle iletişim sorunu yaşadığını belirten Ali Rıza Özsaran, bu sorunun aşılması için yeni telsiz aktarıcıların kurulması gerektiğini söyledi. Özsaran, acil durum ve afet haberleşmesinde amatör telsizcilerin rolünü göz önünde bulunduracak ve destek verecek yerel yönetimlerle işbirliği yapmaya ve her türlü teknik desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Ayrıca Temmuz ay ı sonrasında geniş katılımlı bölgenin afet haberleşmesi üzerine yerel yönetimlerinde katılımıyla bir afet haberleşme çalıştayı yapılması planlandı. Tire ilçesi telsiz amatörleri adına Alperen Avcu TRAC İzmir e katılımları ve destekleri için teşekkür ederek bölgede çok büyük haberleşme sorunları olduğunu TRAC İzmir ve yerel yönetimin desteği ile yakın zamanda olası bir depremde kullanılmak üzere bu sistemlere ihtiyaç olduğunu.  Tire telsiz amatörleri olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi