Ercan ÇELİK

Tire Gökçen yolunda meydana gelen trafik kazasında, traktörler çarpışan serviste bulunan öğrenciler büyük şans eseri kazadan çok hafif yaralarla kurtulmuşlardı. Kazanın ardından yazılı basın açıklaması yapan Bağımsız Eğitim Se Tire İlçe Başkanı Resül Kara şu ifadelerde bulundu; “7 Nisan 2016 Perşembe günü Saat 15:00 civarlarında Kireli Kırsal Mahallesi Taşıma merkezine çevre köylerden öğrenci taşıyan bir servis aracımız Kireli Mahallesi yol kavşağında kontrolsüz çıkış yani şoför hatası nedeniyle kaza yapmış ve kayıtlara göre Yirmi Bir (21) öğrencimiz sevk edilen ambulanslarla Tire Devlet Hastanesine getirilerek belirli bir süre gözlem altında tutulmuştur. Kazadan dolayı öğrencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.
        Ancak atlanmaması gereken husus şudur Kazaya karışan 35 YGD 13 Plakalı servis aracı olay yeri fotoğraflarından tespit ettiğimize göre 18 kişi kapasiteli, Ancak resmi olarak aldığımız bilgilere göre de 19 kişi kapasiteli araçtır ve resmi kayıtlara göre 21 öğrenci bu araçtan çıkmıştır. Resmi kayıtlara göre diyorum çünkü bazı öğrenci velilerinin iddiasına göre de iki, üç (2-3) öğrenci hastaneye gitmeyerek yaya olarak köylerine dönmüş. Neyse biz resmi kayıtları esas almak zorundayız. Nasıl bir çelişkidir ki Akmescit Kırsal Mahallesinden taşınan Yirmi iki (22) Ortaöğretim öğrencisine 24+1 =25 kişilik ve 18 Kişilik olmak üzere iki servis aracı tahsis edilmekte ama Kireli Mahallesine taşınan 21 öğrenciye 18-19 kişilik servis aracı tahsis edilmektedir. 
        Burada yanlış olan veya olması gereken ama olmayan bir şeyler var; Değerli Kamuoyu Taşımalı Eğitim İhalesine çıkan Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüdür, Taşıma ücretini ödeyen Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüdür ama denetlemeyi başka Kurumlardan beklemektedir. Yani işin aslı burada denetimsizlik vardır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevi olan denetimleri yerine getirmemektedir ya da eksik yapmaktadır. Eğer yeterli denetim olsa idi belki de bu kaza yaşanmayacaktı. Milli Eğitim İşleri mühim işlerdir diye daima hatırlatıyoruz bunun nedenini hiç düşünen oldu mu bilmem ama bilinmesini isteriz ki Milli Eğitim İşleri sadece masa başında evrak ile sevk ve idare edilecek işler değildir.
        Şimdi Yetkililere göreve davet etsek giderler bizi Valiliğe şikâyet ederler. Biz iyisi mi böyle bir davette bulunmayalım çünkü her yıl 3-5 müfettiş ağırlamaktan artık gına geldi. Biz ne diyeceksek vatandaşa diyelim onlar takip etsin. 
Değerli Kamuoyu Çocuklar sizin çocuklarınız, bir usulsüzlük bir sakıncalı durum gördüğünüzde gerekli önlemlerin alınması için BİMER denilen sisteme gerekli müracaatı oluşturun. İnanın gereği yapılacaktır. Gelen cevap sizi tatmin etmedi mi aynı konu hakkında gelen cevapla birlikte tekrar müracaat oluşturun. Konu ile ilgili Sendikamıza gelirseniz bizler de sizlere memnuniyetle karşılar ve üstümüze düşen ne varsa fazlasıyla yardımcı olmaya çalışırız. Çünkü çocuklarımızın güvenliği ve geleceği her şeyden ve herkesten daha önemlidir.
        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
         

Editör: Haber Merkezi