Taşımalı eğitim sisteminde yaşanan aksaklıkları sürekli dile getiren Bağımsız Eğitim Sendikası Tire İlçe Başkanı Resül Kara, “Liseye başlayacak öğrenci sayısı muallâkta olduğu için ihale yapamadık demek tam bir keşmekeşliktir.” Dedi.
Ercan ÇELİK

Bağımsız Eğitim Sen Tire İlçe Başkanı Resül Kara’nın yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

       “Geçen yıl yanı 06 Kasım 2014 tarihinde “Kaymakam Bey’e açık mektup” Başlıklı mektubumuzda aşağıdaki ifadelere yer vermiştik. Tabi bu mektubumuzdan sonra devrin kaymakamı tarafından soruşturmaya tabi tutulmuş ve aynı makamın yazı işleri müdürü tarafından cezalandırılmıştık. Bereket versin ülkemizde adalet mekanizması halen bitmemiş olmalı ki onların verdiği cezayı mahkeme bir kalemde sildi attı ve onlara siz haksızsınız dedi. İfademiz şu şekildeydi;
        “Örneğin Ülkemizde Okulların açılma ve tatile girme tarihleri yıllar önceden bilinmesine rağmen bu gün ilçemizde Ortaöğretim Taşıma ihalesinin 11 Kasım 2014 Tarihine bırakılmasının hukuksal bir izahı yoktur. Çünkü Zorunlu Eğitim On iki (12) yıldır ve Sosyal Devletin Kanundan daha üstün olan ilkesi gereği Zorunlu Eğitim Giderleri Devlet bütçesinden karşılanır ama ne hikmetse yasal bir dayanak sunmaksızın ilçemizde Köylerden gelen öğrencilerimiz halen taşınamamakta ve doyurulamamaktadır.  Bu işin bir sorumlusu var mı diye sorsak herkes topu birbirini üzerine atar ki atmıştır zaten. “
        Bu gün gelinen noktada o günden bu yana hiçbir değişiklik olmadığını görüyoruz. liseli kız erkek çocuklarımızın kilometrelerce dağ yollarını aşarak ilçe merkezinde bulunan Liselere eğitim görmeye gelmekte ve birçoğu bizler ve idareciler öğlen yemeklerini tıka basa yerken onlar öğlen yemeklerini açlıkla geçiştirmektedirler. 
        Milli Eğitime durumun mahiyetini sorduğumuzda ise “bakanlığa arayıp rica edin” yanıtıyla karşılaşıyoruz. Bu ne aymazlık bu ne vurdumduymazlıktır. Yazıklar olsun. İlköğretimi bitirecek çocuk sayısı mı belli değil ki bu ihaleye önceden yapamıyorsunuz. Bu gün bana sorsalar önümüzdeki yıl liseye başlayacak öğrenci sayısını ben bile söyleyebilecek durumdayken. Liseye başlayacak öğrenci sayısı muallâkta olduğu için ihale yapamadık demek tam bir keşmekeşliktir.
        Buradan yetkililere sesleniyoruz lütfen sizler işinizi layıkıyla yapın ki milletin, garip, gurebanın çocukları eziyet çekmesin. Vicdanlarınızı elinize değil, ellerinizi vicdanlarınıza koyunuz lütfen.”

Editör: Haber Merkezi