Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği, Cumhuriyet Meydanı’nda Tire’deki tüm araç sürücülerini ‘Yayalara yol ver’ projesiyle farkındalık yaratmak adına bilinçlendirmek için etkinlik düzenledi.


Tire Cumhuriyet Meydanı’nda dün öğlen saatlerinde ‘motorlu araçların yaya geçişlerine öncelik verilmesi’ konusunda bilinçlendirme sağlamak amaçlı bir etkinlik düzenlendi. Tire Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından organize edilen etkinlik saat 13:30’da başladı. Etkinlikte; polis memurları tarafından billboardlar, afişler ve yayaya yol ver levhaları asıldı. Meydandan geçen vatandaşlara,  ‘Yayalara yol ver’ broşürleri, stickerları, çocuklara balonlar dağıtıldı. Kurtuluş Ortaokulu öğrencileri ellerinde bulunan ‘yayaya yol ver’ dövizleri ile vatandaşlara eşlik ederek onları yaya geçidinde karşıdan karşıya geçirdi. 

YAYA GEÇİDİNİ GEÇMEDEN ÖNCE KURDELA KESTİLER
Kaymakam Mehmet Demirezer, etkinliğin düzenlendiği alanda kısa bir konuşma yaptı. Ardından protokol üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan yaya geçidinin önünde balonlardan oluşturularak yapılan tak’ın önünde tutulan kurdelayı, ‘konunun önemine dikkat çekmek için’ hep birlikte keserek karşıya geçtiler.   

KAYMAKAM DEMİREZER VE İL EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI UĞURAL DA KATILDI
Etkinliğe katılanlar arasında; Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, İzmir İl Müdür Yardımcısı Hasan Uğural, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Toplum Sağlığı Başkanı Dr. M. Ulvi Toprak, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Koyuncu, İlçe Tarım Müdürü Mutlu Traş, Tire Şoförler Odası Başkanı Mustafa Zenginol, Tire Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Ünalmış, Trafik Büro Amiri Bekir Taşdemir, Tire İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi Komutanı Aytaç Çakal, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, Kurtuluş Ortaokulu Müdürü Adnan Güven yer aldı.

DEMİREZER, “YAYAYA ÖNCELİK TANIMAK, UYGARLIĞIN BİR GÖSTERGESİDİR”
Yayaların da trafikte yeri olduğunu ve yayalara her zaman yaya geçitlerinde öncelik tanınması gerektiğini ifade eden Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer’in etkinlik alanında yaptığı konuşmada şu ifadeler yer aldı: “Bu projemizle yeni bir kampanya başlatıyoruz. Projemizde yayalara öncelik kampanyasıdır. Gelişmiş ülkelerde yaya hep önceliklidir. Avrupa’da yaya araç trafiğinde ayağını yola attığı andan itibaren öncelik yayanındır. Ama bizim ülkemizde maalesef yayalara öncelik tanımayan bir anlayış var. Sürücülerimiz yayalara öncelik tanımıyorlar.  Önceliğin araçlarda olduğunu düşünüyorlar. Yayalara öncelik tanımak durumundayız. Özellikle de yaya geçidi bulunan yerlerimizde olmak zorunda. Kampanyamız devam edecek ve biz Tiremizdeki bulunan sürücülerimizi bu durum karşısında düzenlenen kampanya sayesinde bilinçlenmelerini istiyoruz. Yayaya öncelik tanımak uygarlığın bir göstergesidir. Kampanyaya destek veren herkese de çok teşekkür ediyoruz.”



Editör: Haber Merkezi