Toplam on bir (11) dosya ile tekrar mahkemeye müracaat eden Kuvayı Milliye Eğitim sendikası Bölge Başkanı Resül KARA konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 
Ercan ÇELİK

Geçtiğimiz günlerde kazandığı Hukuk zaferleriyle adından bahsettiren Kuvayı Milliye Eğitim Sendikası tekrar üyelerinin özlük haklarına ilişkin davalar açarak adından söz ettireceğe benziyor. Geçtiğimiz gün Hukuk Danışmanları ile bir araya gelen sendika yönetimi yeni davaların altına imza attı.

        Konuyla ilgili olarak HaberTire Gazetesi’ne konuşan Kuvayi Milliye Eğitim Sen Başkanı Resül Kara,  “Özlük hakkı olarak çalışanlara verilmesi ön görülen hakları idarelerin inisiyatif kullanma yeterliliğine sahip olmamalarından dolayı mahkemelerde tekrar hak etmeye çalışmak, haklarımızı tekrar kazanmak gibi gülünç bir işlemler sarmalından geçiyor olmak bizleri üzmekte ve bir bıkkınlık içerisine sokmaktadır. Ancak bu, haklarımızın peşine düşmekten vazgeçeceğimiz anlamına gelmemelidir. Biz yasalarla bize verilenleri mahkemelerle tekrar kazanmaya alıştık. Ancak ülkemizde idarelerin işleri gerektiği gibi yürütmesi nedense zaman almaktadır. Son açmış olduğumuz dava “02.11.2011 günlü ve 28103 sayılı (mükerrer) Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 666 sayılı Kamu Görevlilerinin Mali Haklarının Düzenlenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin1. Maddesinin 1. Paragrafının: “EK MADDE 9- Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa göre almakta olan personele, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (II) sayılı Cetvele dahil pozisyonlarda istihdam edilen sözleşmeli personele, subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay ,sözleşmeli subay ve astsubay adayları ile uzman jandarma ve uzman erbaşlara, mali haklar kapsamında yapılan her türlü ödemeler dahil almakta oldukları toplam ödeme tutarı dikkate alınmak suretiyle aynı veya benzer kadro ve görevlerde bulunan personel arasındaki ücret dengesini sağlamak amacıyla, en yüksek Devlet memuru aylığına (ek gösterge dahil), ekli (I) sayılı Cetvelde yer alan kadro ve görev unvanlarına karşılık gelen oranların uygulanması suretiyle hesaplanan tutarda ek ödeme yapılır.” biçimindeki kuralına yer verilmiş olmasına rağmen Tekel’in kapatılmasıyla işsiz kalarak devlet kurumlarında istihdam edilen 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 4.Maddesinin C Fıkrasına göre çalıştırılıp maaşlarını Devlet memurları kanuna göre alan üyelerimizin bu ödemeden yararlanamamasından kaynaklı olup. Yukarıda bahsettiğimiz düzenleme “Eşit İşe Eşit Ücret” düzenlemesi olmasına karşılık idarelerce nimetin külfet karşılığı olması” atlanmış ve aynı işi yapan 4/A-4/B ve 4/C’ li personel arasında ayrım yapılarak ücretlendirme yapmıştır. Görüleceği gibi yasalarla verilen hakları mahkemelerde tekrar hak etmek için çaba sarf etmek de bizlere düşmektedir. 

        Bu güne kadar nasıl hiçbir haksızlık, hukuksuzluk karşısında susmadık ve bunu bir düstur haline getirdikse bundan sonra da ilkelerimizden asla taviz vermeden dik duruşumuzu sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. İyi ki bu ülkede adalet hukuk terazisinde tartılmaktadır. Yoksa idarecilerin vicdanlarına bırakılmış olsak bizlere bir yudum su içirmeyecekleri son yaşadığımız hukuk süreçlerinde gün gibi ortaya çıkmıştır.” Dedi.


Editör: Haber Merkezi