Bağımsız Eğitim Sendikası, taşımalı eğitim sisteminin aksaklıklarına dikkat çekerek bir basın açıklaması yaptı.

 

Ercan ÇELİK

 

Bağımsız Eğitim Sen İzmir İl Temsilcisi Resül Kara’nın yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında taşımalı eğitim sisteminin eksikliklerine dikkat çekildi. Açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı;

 

“2008 yılından bu yana Sendikal faaliyetlerimiz kapsamında, Sivil Toplum Kuruluşu olma bilinciyle sürekli olarak Taşımalı Eğitimin Sisteminin yanlışlıklarını, Okul dönüşümlerinde yapılan yanlışları, öğrenci, veli ve õğretmenlerimizin karşılaştığı zorluk ve zulümleri dile getirdik. Sonuç olarak gelinen nokta hep bizi haklı çıkardı. Keşke biz haklı çıkmasak insanımızda zorluklarla karşılaşmasaydı. Keşke 2010 yılında hazırlayıp Kaymakamlığa, Valiliğe ve Bakanlığa sunduğumuz proje dikkate alınarak Güney Doğu dağ köylerimizin ulaşımı kolay ortak bir noktasına Taşıma Merkezi bir okul yapılsa altı (6) yaşındaki minik bedenler günde Seksen sekiz (88) kilometrelik uygunsuz dağ yollarında riskli yolculuk yapmak zorunda kalmasalardı.

     Geldiğimiz nokta yolların ulaşıma uygun olmaması nedeniyle Taşıma şoförlerini de isyan ettirmiştir. Değerli Kamuoyu birincisi, zorunlu eğitim on iki (12) yıldır. İkincisi, Sosyal devlet ilkesi gereği zorunlu eğitimin giderleri devlet tarafından karşılanır. Üçüncüsü Eğitim devlet tarafından millete sunulan bir hizmettir. Tüm bunları bir arada değerlendirirsek; Eğitim hizmetini devlet sunmakta yaşları altı (6) ila onsekiz (18) arasında olan 12 yaş grubundaki çocuklarımız da bu hizmeti almaktadır. Sunulan hizmetin içinde kitap, kırtasiyeden tutunda güvenli ulaşıma fiziki yapının yeterliliğine kadar herşey var olmalıdır. Ücretsiz ders Kitaplarındaki müfredat noksanlığını bu gün biz veliler kaynak kitapla çözüyoruz bunun gibi diğer olumsuzlukları da yine veliler yardımıyla idareler bir şekilde aşıyor ve ayıplı hizmetin üstünü vatandaş örtüyor. Ancak taşımalı eğitimde taşıma yollarının yetersizliği ve fiziki durumlarının kötü oluşu 6 ila 18 yaş aralığındaki çocuklarımızın direk olarak can güvenliğini tehlikeye sokmakta ve yapılan hizmetteki kusuru, ayıbı gözler önüne sermektedir. Devlet bu ayıplı hizmetin bir an önce farkına varmalı ve bu ayıptan kurtulmalıdır ki çocuklarımız da güvende olsun. Taşıma şoförlerimiz ve o yollardan ulaşım sağlayan vatandaşlarımız da evlerine güven içinde ulaşabilsinler. Keşke demeyelim önlem alalım.”

Editör: Haber Merkezi