Bağımsız Eğitim Sendikası Tire İlçe Başkanlığı yaptığı basın açıklamasında, yeni yılla birlikte gelen zamlara tepki gösterdi. 

Ercan ÇELİK

Tire’nin aktif sendikalarından biri olan Bağımsız Eğitim Sendikası Tire İlçe Başkanlığı, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında yeni yılla birlikte gelen zamlara tepki gösterdi. İlçe Başkanı Resül Kara, iğneden ipliğe herşeye zam geldiğini vurgulayarak, Enflasyonun yüzde 8,81 olarak açıklanmasını manidar bulduğunu belirtti. 

Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 



İĞNEDEN İPLİĞE ZAM
                “2016 yılı itibariyle iğneden ipliğe her şeye yüzde 10 ila yüzde 30 arasında zam yapılırken TÜİK' in yıllık enflasyonu yüzde 8,81 olarak açıklaması manidardır. "Çarşı-pazar enflasyonunun TÜİK' in enflasyonu ile uzaktan-yakından alakası yoktur. TÜİK' in enflasyonunun vatandaşın enflasyonu ile denk düşmesi için enflasyon sepetindeki futbol topu, boş DVD, şofben, müzik CD si ve piyasada halen varsa fotoğraf tabı  vs. gibi kalemlere acil zam yapılmalıdır" 

MEMUR VE EMEKLİLER YİNE HAVASINI ALDI
                Başta 3,8' lik elektrik zammı olmak üzere köprü ve otoyol ücretlerindeki yüzde 36' lık fahiş zamlar, trafik sigorta poliçelerindeki yüzde 20' lik zam,  sigaradaki ÖTV' ye yüzde 25 ve alkollü içeceklere uygulanan ÖTV' ye yüzde 15' lik zamdan sonra enflasyon farkı beklentisi içerisindeki memur ve emekliler; TÜİK' in açıkladığı 8,81' lik yıllık enflasyon oranı nedeniyle yine havasını aldı.

ZAM TOKADI MEMURLARIN TATLI RÜYASINI KABUSA ÇEVİRDİ
        Asgari ücretin 1.300 Lira olacağını aylar öncesinden bayram havasında açıklayan Hükümetin yeni yıl bahanesiyle sessiz sedasız birbiri ardına sıraladığı zam haberleri ile çalışanlar daha zamlı asgari ücretini bile alamadan yakalandıkları zam sağanağının şaşkınlığı içerisindedirler. TÜİK' in enflasyon sepetindeki "fotoğraf tab etme ücreti" gibi piyasada arasanız bulamayacağınız ürün çeşidine göre hesapladığı garip enflasyon oranını çarşı-pazar enflasyonu ile uzaktan yakından alakasının bulunmamaktadır. Anlaşılan o ki Hükümet seçimden önceki hükümet değildir. Seçimden önce çalışanlar ve emeklilere verdiği müjdeli haberlerle refah seviyesinin artacağı beklentisi uyandıran hükümetin zam tokadı çalışanların tatlı rüyasını kâbusa çevirmiştir.

4/B STATÜSÜNDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN SİGORTA PRİM KESİNTİLERİNİ GERİ ALIYORUZ.
        Haziran 2011 Tarihinde Kadrolu öğretmenliği atanıp bu tarihten önce  4/B Sözleşmeli öğretmen olarak çalışan öğretmen arkadaşların Ek Ödemelerinden usulsüz olarak kesilen SGK Primlerini geri alıyoruz. Sendikamız üyesi ve sendikamıza üye olmayan öğretmen arkadaşlarımızı bu konuda yardımcı olmak üzere sendikamıza bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi