Bağımsız Eğitim-Sen ve Kuvayı milliye Platformunun ortaklaşa yürüttükleri Eğitime Katkı Projesi bu yıl ilk olarak Çoban Köy İlkokuluna Ulaşmıştı.



Sendika Yönetimi ve Platform üyeleri ikinci durak olarak belirledikleri Çeriközü İlkokuluna kitap ve kırtasiye yardımlarını ulaştırdılar. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sendika başkanı ve Platform üyesi Resül KARA Köy okullarının fiziki yetersizliği bir tarafa okulların resmen okulluktan çıktığını gözlemlediklerini belirtti. Sendika başkanı açıklamalarında; “Biz şehir merkezlerinde fiziki durumu yetersiz okullardan yakınırken, köylerimizdeki, hele hele dağ köylerimizdeki okullarımızın bitmiş durumda ve Eğitim Öğretim veremeyecek düzeyde olduğunu sürekli olarak şahit olmaktayız. Zorunlu eğitimin olmazsa olmazı olan okullarımız vatandaşın sağladığı katkılarla ayağa kaldırılmaya çalışılsa bile bu gün bu manzaralara şahit olmazdık. Katkı derken sakın yanlış anlaşılmasın Vatandaştan zorunlu olarak kesilen Eğitime Katkı Paylarından bahsediyorum. Bu gün İlçemizde ikili eğitim veren bir okulun olması bu ilçenin Eğitim adına büyük bir ayıbı olması bir tarafa dağ köylerimizdeki okulların durumu o kadar vahim ki bu vahameti anlatmak için sadece şunu söyleyeceğim. Bu gün doğu ve Güneydoğu illerimizde hainlerce yakılmış olan okullar dahi yanık halleriyle bizim Dağ köylerindeki okullardan daha iyi durumda.


MELAHAT AKSOY İLKÖĞRETİM OKULUNA ACİLEN EL ATILMALIDIR.
        İlçemizde eğitim veren ve 650’ ye yakın öğrenci mevcudu 40’a yakın öğretmen mevcudu bulunan rahmetli hayır sever bir öğretmenimiz tarafından bağışlanan Melahat Aksoy İlköğretim okulunun fiziki durumu içler acısı. Bahçe düzenlemesi imkânsızlıklar nedeniyle yapılamamış durumda. Belediyelerimizin ya da bakanlığımızın derhal bu duruma el atması gerekmektedir. Tabi bu okulumuzun durumu köy okullarımızın durumunun yanında daha iyi düzeyde olsa da oluşabilecek olumsuzların önüne geçmek için bu okulumuza acilen el atılmalıdır. 


DAĞ KÖYLERİMİZDEKİ OKULLAR YIKILMAK ÜZERE
        Hele hele dağ köylerindeki okullarımız Eğitim Öğretime kesinlikle elverişli olmamakla birlikte yalnızlığa terk edilmiş durumda. Derhal bu okullarımıza da el atılmalı. Bu gün Çeriközü Köyü İlkokulunu gördük oradaki öğrencilerimizi gördük içimiz eridi. Pırlanta gibi pırıl pırıl çocuklarımız var pırıl pırıl öğretmenimiz var ama okul bitmiş durumda düşünsenize okul 2009’dan buyana boyanmamış. Soğuk havalarda dışarının soğuğu pencerelerden sınıflara sızıyor. Kapı pencere dökülmüş, Okul Tuvaleti bitmiş, Okul yıkılmak üzere. 


İDARECİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ
        Peki, idarecilerimiz ne yapıyor şimdi gitsek bu durumu onlara anlatsak, öyle bir yakınırlar ki üstüne cebimizden para çıkartıp veresiniz gelir. Tüm idare amirlerine sesleniyorum. Olmuyor beyler hem de hiç olmuyor. Vergilerimizi aldığınız bizlere iyi imkânlar sunamıyorsunuz. Çocuklarımıza, geleceğimize, canlarımıza iyi bakamıyorsunuz. Size emanet edilenleri iyi yönetemiyorsunuz. Bir an önce gaflet uykusundan uyanıp koltuk sevdasından vazgeçip sağınıza, solunuza bakın. Size emanet edilen işi hakkıyla yerine getirin.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi