Bölgemiz okullarında Fatih Projesi kapsamında Kullanım zorunluluğu getirilen internet ücretinin TTNET’ den sağlanan sınırsız internet ücretinin çok çok üstünde olduğu ve TTNET Sınırsız İnternet ücreti Yetmiş İki Lira (72.-TL) iken Akıllı Tahtalarla birlikte kullanılmak zorunda bırakılan internet ücretinin İki Bin Beş Yüz Lira (2.500.-TL) olduğu tarafımızdan tespit edilmesiyle birlikte Konu Bağımsız Eğitim-Sen Genel merkezine aktarılmış ve Genel Merkezimizce Milli Eğitim Bakanlığına konu hakkında bilgi verilerek sonucu hakkında bilgi istenmiştir. 16.06.2016 tarihinde Genel merkezimize gelen Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 03.06.2016 Tarih ve 6155535 Sayılı yazısından anlaşılmaktadır ki konu Milli Eğitim Bakanlığının bilgisi dâhilindedir ve 72.-TL’ lik ücretle karşılanacak hizmet Bakanlığın zorunlu kılmasıyla 2.500.-TL ücretle sağlanmaktadır. Ne hikmetse yazıda okulların mevcuduna göre internetin ücretinin değiştiği de bildirilmiştir. 

        Adeta “bu internet ücretini devlet ödüyor size ne” şeklinde cevap verilmiştir. Şimdi soruyoruz Devletin parası mı var ki ödesin? Devletin parası olarak addedilen para milletin parası değil midir? Devlet bir işletme olmadığına göre hazinedeki para milletin katkılarıyla oluşan para değil midir?  72.-TL ile karşıladığınız hizmeti 2.500.-TL ile karşılamaya başlarsanız burada yolsuzluk vardır, burada soygun vardır, burada Beytül Malın talan edilmesi vardır. Burada Devletin parası deniz yemeyen keriz anlayışı hâkimdir. 

        Bu anlayışı ve bu anlayışa göz yuman Milli Eğitim bakanlığını kamuoyu önünde kınıyor ve ifşa ediyoruz. Yazıların örneklerini aşağıda sunuyor ve takdirini yüce Türk milletine bırakıyoruz.





Editör: Haber Merkezi