Bağımsız Eğitim-Sen ve Kuvayı Milliye platformu Eğitime Destek kampanyası kapsamında her yıl geleneksel hale getirdikleri ve esnafımızdan, üyelerinden ve gönüllülerinden tedarik ettikleri kırtasiye malzemelerini ilk durak olarak belirledikleri Çobanıköy-Saruhanlı ilkokuluna ulaştırdılar.


        İlk olarak Kuvayı Milliye Eğitim Sendikası olarak başlamış oldukları bu kampanyayı Sendikanın isminin değişmesiyle ilçemizde Bağımsız Eğitim-Sen olarak faaliyetlerini devam ettiren Sendika başkanı, Üyeleri ve yönetimi ile Kuvayı Milliye Platformu olarak bir araya gelen platform üyelerinin ortaklaşa dayanışma içerisinde Şehir Merkezine uzak mesafelerdeki köylerimizin her yıl ikisine öğrencilerin kitap ve kırtasiye olarak faydalanabileceği malzemeleri temin ederek ulaştırmaktadırlar. Bu yıl İlk durak olarak belirledikleri Çobanköy-Saruhanlı İlkokuluna 04 Kasım 2015 Tarihinde Kırtasiye malzemelerini Sendika Başkanı ve Platform üyesi Resül  KARA ve Beraberindeki Sendika Yöneticileri ulaştırmış bulunmaktadırlar. 

        Konu hakkında kendisinden bilgi aldığım Sendika başkanı Resül KARA “ Şehir Merkezine oldukça uzakta bulunan köylerimizin birinde silgisini kaybeden yada ne bileyim defteri, kalemi tükenen öğrencilerimizin parası olsa dahi bu malzemeleri ulaşmak için en az salıya beklemeleri gerekiyor. Bizim bu ülkeyi kuran Yağız delikanlıların torunlarına vefa borcumuzun bitmeyeceğini de hesaba katarsak biz bu yavrularımıza hizmet etmek zorundayız kendimizi bu millete borçlu hissediyoruz ve bu tür kampanyalarla bir nebze de olsa borcumuzu hafifletmeyi yeğliyoruz. Eğitimin kalitesini arttırmak bir bakıma eğitim materyallerine öğrencinin istediğinde ulaşmasını sağlamaktır da. Eğer Eğitime ve Ülkemizi kurtaran Yağız dağ delikanlılarının torunlarına bir nebze de olsa katkı sağlaya biliyorsak ne mutlu bizlere” dedi.

Editör: Haber Merkezi