Resül Kara’nın yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “ Size hayal vaat etmiyoruz.
Size promosyon sendikacılığı vaat etmiyoruz
Size siyaset, hamaset sendikacılığı vaat etmiyoruz.
Size yandaşlık, yoldaşlık vaat etmiyoruz.
Size Makam, Mevki vaat etmiyoruz.
        Sizleri, İdareci, Öğretmen, Hizmetli, Memur, Şef diye sınıflara ayırmıyoruz. Ayıranları da kınıyoruz. “Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için diye yola çıktık.” Bizim içimizde kimsenin bir diğerine üstünlüğü söz konusu değildir.
        Size cesaret vaat ediyoruz. Size güç olmayı, hak edileni hakça bölüşmeyi vaat ediyoruz.
        Size 18.Yüzyılın ortalarından günümüze uzanan Sendikal mücadelenin temsilcisi olmaya talip olduğumuzu beyan ediyoruz.
        Size sadece iş kollarında değil toplumun her alanında birilerine piyon ve payanda olmadan söz sahibi olunabileceğini ispatlamayı vaat ediyoruz.
        Yeri geldiğinde çiftçi, esnaf, öğrenci, veli olarak her yerde her kesime örgütlenmenin önemine binaen sivil toplum kuruluşu olmanın verdiği bilinçle mücadele bilincini anlatmayı toplumu bilinçlendirmeye ve emek verenin adını Türkiye Cumhuriyetinde olabildiğince yüksek noktalara taşımayı vaat ediyoruz.
        Eğitim her alanda elzem ihtiyaçken eğitim camiası çalışanlarının hak ettiği noktada olmamasının nedeninin siyasal sendikalar, yandaş ve sarı sendikalar olduğunu hep birlikte görüyoruz. Eğitim çalışanlarını ayrıştırmadan, Eğitim Camiasını topyekûn kendini hissettiren bir güç olması için asgari müştereklerde buluşmaya davet ediyoruz. 
        Herhangi bir gücün emrine girmeye değil güç olmayı vaat ediyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin varlığını ve bütünlüğünü ilgilendiren konularda, kamu çalışanlarını hak ve hukukunu ilgilendiren konularda sözümüzü,  sesimizi en üst perdeden haykırmayı vaat ediyoruz. 
        Sendikacılık mücadele sanatını bilmeyi gerektirir. Değerli mesai arkadaşlarımız mücadele etmek kolay bir iş değildir Çileye talip olmaktır. Biz bu Çileye seve seve talip olduk çünkü mücadele bizim için bayramdır. Bayramımız kutlu olsun.
        Mesai arkadaşlarımız, değerli Eğitim Camiası Sizleri Sendikamıza davet ediyoruz; Bağımsız Eğitim-Sen’e gelin “Bir” olalım, “Diri” olalım, “İri” Olalım. Yandaş Yoldaş, Piyon, Payanda olmadan Hak ettiğimizi hakça bölüşmek için hep birlikte mücadele verelim.”

Editör: Haber Merkezi