HİÇBİR SİYASİ PARTİYİ DESTEKLEMİYORUZ
Kamu çalışanlarının tamamın sendikaya üye olabileceğini söyleyen KARA, şunları kaydetti:
“Amacımız Eğitim çalışanların sosyal haklarını güvence altına almaktır. Siyasete karşı değiliz ama toptan olarak bir siyasi partiyi de desteklemiyoruz. Kadrolaşmak için kurulmuş bir sendika değiliz. Dişimizle tırnağımızla örgütleniyoruz. Kimseden destek almadık ve almayacağız. Tire’de bin kişiden fazla Eğitim çalışanı var. Tamamını sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz. Demokratik toplumun temel unsurlarından biri olan sivil toplum örgütleri bağımsız ve evrensel düşüncelere sahip şahıslardan oluşmalıdır. Sendikal hak anlamında örgütlenme; çalışanların, çalışma yaşamına ilişkin sorunlarını çözmek, ortak çıkarlarını ve haklarını korumak ve geliştirmek için bir araya gelmeleri olarak tanımlanabilir. 

DİĞER SENDİKALARLA HAREKET ETMEYE HAZIRIZ 
Sendikalar hiçbir zaman ne mevcut iktidardan kadro almak için, nede bir başka partinin iktidara gelmesi ile kadrolaşmak için mücadele içine girmemelidir. İmtiyaz sahibi kişiler ya da sınıflar oluşturmak yerine tüm üyelerinin ortak sorunlarının çözümü ve menfaatleri için mücadele etmelidir. Bağımsız Eğitim-Sen her zaman çalışanların ortak menfaatleri için mücadele içinde olmuştur ve olmaya devam edecektir. Ortak menfaatlerimiz söz konusu olduğunda diğer sendikalarla da eylem ve söylemde her zaman birlikte hareket etmeye hazırdır. Eğitim çalışanları artık mutsuz, isteksiz ve motivasyonları düşüktür. Buna sebep olan her durumu tespit etmek, ortak akılla çözümler üretmek, çözüm önerilerimizle birlikte yetkililere gitmek süreci iyi bir şekilde yönetip, sonuçlandırmak ve Eğitim çalışanının yüzü gülene kadar takipçisi olmak görevimizdir.
 
EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ŞİDDET VE İFTİRAYA DUR DİYORUZ.
Bağımsız Eğitim-Sen’in varlığının nedeni yetkili sendika olarak masaya oturduğunda tüm Eğitim çalışanları adına masada bulunmaktır. Bu gün itibari ile yüzlerce sorun saymak mümkündür. Bunlar içerisinde belli başlı olan sorunlara dikkat çekmekgerekirse;. Son yıllarda karşımıza çıkan sorunlardan biri de, Eğitim yuvalarının içerisinde tek gayesi insan yetiştirmek olan öğretmenlere uygulanan şiddet ve uygunsuz iftiralardır. Eğitim Çalışanlarının ve öğrencilerimizin can güvenliği konusunda ciddi tedbirler alınmalı, Öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarının onurları rencide edilmemeli ve mevcut mağduriyetler giderilmelidir. Yöneticilerin tüm çalışanları önce bir insan olarak görüp insanca muamele etmesi elzem bir konu olmakla birlikte oluşan mağduriyetler için sendikalımız olup olmadığına bakılmaksızın kamu çalışanı bütün arkadaşlarımıza hukuki destek sağlayacağımızı garanti ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi