Bayındır’da 3 üniversite bitirdikten sonra asıl mesleğini yapmak yerine ilçeye 8 km uzaklıktaki Kızılcaova mahallesine muhtar olan Halil Yener “tek arzum köyüme olan vefa borcumu ödeyerek hizmet etmek” dedi.



İzmir’in Bayındır ilçesinde,  herkes 3 üniversite mezunu 46 yaşındaki muhtar Halil Yener’i konuşuyor. İlçeye, 8 km uzaklıkta bulunan toplam bin 300 nüfuslu Kızılcaova’ya, Mart 2014 yerel seçimlerinde muhtar seçilen 3 diploma sahibi Yener, asıl mesleği olan muhasebecilik yerine, köylünün isteği üzerine muhtarlığa aday olup, seçildiğini söyledi. Sırasıyla, Ankara Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu İşletmecilik Bölümü, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Adalet Yüksek Okulu mezunu olduğunu belirten Yener, “uzun süre muhasebe alanında özel şirketlerde görev aldım. Sonra kariyerimi bir yana bırakarak, muhtarlığı tercih ettim. Doğduğum köye olan vefa borcumu ödemek istedim. Şimdilik 3 yüksek okul diplomasına sahibim. Bir yandan muhtarlık görevini sürdürürken bir yandan da yüksek tahsilime devam etmeyi düşünüyorum” dedi.


SIRADA EVLİLİK VAR
İş kariyeri nedeniyle bu güne kadar evlenmeye fırsat bulamadığını ve köyde ailesi ile birlikte yaşadığı ifade eden Yener, “Hayallerimi birer birer gerçekleştirdim. Sırada evlilik var. En kısa sürede yuva kurmayı istiyorum. Köyde, küçük çapta çiftçilik işi ile uğraşıyorum. Muhtar seçilmeden önce, köy sakinleri genellikle “tahsilli adamsın” diyerek, ilçedeki resmi kurum ve kuruluşlardaki işleri için benim yanıma geliyor ve yardım istiyordu. Yerel seçimler yaklaştığında köy halkından muhtar olmam yönünde istekler gelmeye başladı. İlk önce çekimser kaldım, ardından ise mevcut muhtar adayı ile birlikte seçimlere girdik. Ailem ve köy halkının desteği ile muhtar seçildim. Önceki muhtara ise bugüne kadar yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Muhtarlık görevini sadece 1 dönem sürdürmeyi planladım. Koltuk sevdam yok. İkinci kez aday olmayı düşünmüyorum. Köy tüzel kişiliklerine ait malların Büyükşehir yasasıyla birlikte belediyelere devredilmesi bizi oldukça zor durumda bıraktı. Belediyeler kanalıyla köyüme hizmet getirebilmek amacıyla gece gündüz çalışıyorum. Tek isteğim bana güvenip, muhtar seçen köy halkına mahcup olmamak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi