Sektörde çalışan işçilerin yaşadığı zorluklar ve talepleri de göz ardı edilmemelidir. İşte, Cengiz-Kolin-Kalyon ortaklığındaki Halkalı Havalimanı Metro inşaatında yaşanan işçi eylemi ve talepleri:

MHP’li vekilin talebiyle çalışmalar başladı MHP’li vekilin talebiyle çalışmalar başladı

Düşük Ücret Zammına Karşı İş Bırakma

İnşaat işçileri, Cengiz-Kolin-Kalyon ortaklığının devam etmekte olan Halkalı Havalimanı Metro şantiyesinde çalışmaktadır. Ancak, işçilerin karşı karşıya olduğu düşük ücret zammı teklifi, beraberinde bir tepkiyi de getirdi. İşçiler, bu düşük zammı kabul etmeyerek bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren İnşaat-sen üyeleri de işçiler arasında bulunuyor.

İşçilerin Birliği ve Ortak Talepleri

Farklı birimlerde çalışan işçiler, düşük ücret zammına karşı bir araya geldi. %34 bile olmayan mevcut zammın adil olmadığını düşünen işçiler, taleplerini net bir şekilde dile getirdi. İşçiler arasında birliği sağlayarak tüm ücretlere %75 oranında zam yapılması gerektiğine karar verdiler. Bu talep, işçilerin daha adil ve yaşanabilir koşullar istediğini gösteriyor.

Görüşme ve Tepkiler

İşçilerin temsilcileri, şantiyede bulunan proje müdürüyle görüşme yaptı. Ancak, işçilerin talepleri proje müdürü tarafından olumsuz karşılandı. Proje müdürü, işçilere "Asgari ücretten fazla para zaten veriyoruz, istediğiniz oranı vermemiz mümkün değil" şeklinde cevap verdi. İşçilerin iş bırakma hakkını kullanabileceğini söylemeleri üzerine proje müdürü "Siz bizi tehdit mi ediyorsunuz? Ne yaparsanız yapın, biz bu maaşı size vermeyiz" ifadeleriyle tepki gösterdi.

İşçilerden Gelen Talep: %75 Zam

İşçiler, taleplerini net bir şekilde ortak bir açıklama ile dile getirdi. Taleplerinin yer aldığı açıklamada şunlar belirtildi: "HYH Metro İnş. Adi Ortaklığı çalışanları olarak maaş artış oranının adil olmadığı ve insanca yaşamaya yetecek miktarda olmadığı kanaatindeyiz. Talebimiz bu artış oranının tüm birimler ve ayrım yapılmaksızın tüm çalışanlar için %75 olmasıdır. Ayrıca, talebimiz gerçekleşene kadar iş bırakma eylemimiz devam edecektir."

Editör: Elanur Oktay