Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi (COR) Türkiye Çalışma Grubu 17. Toplantısında “İş Ortamının İyileştirilmesi için Yerel ve Bölgesel Stratejiler” konulu bir konuşma yaptı. 

Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi (COR) Türkiye Çalışma Grubu 17. Toplantısını, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenledi. Toplantının açılış konuşmasını Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Jean-Luc Vanraes ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptı. 

TARIM, TURİZM VE EĞİTİMLE KALKINAN BİR SELÇUK
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Fransa Rhone-Alpes Bölgesel Konseyi Başkan Vekili Bernard Soulage, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Belediyeler Birliği Danışmanı Emekli Vali Zekeriya Şarbak’ın katıldığı ikinci oturumda "İş Ortamının İyileştirilmesi İçin Yerel ve Bölgesel Stratejiler" başlığı altında görüşlerini dile getirildi.
Küreselleşme ile birlikte genel kalkınma dinamiklerinin ihtiyaçları karşılayamaz hale gelmesinin sonucu yerel kalkınma politikalarında köklü bir değişikliğe gidildiğinin altını çizerek sözlerine başlayan Başkan Bakıcı; “Günümüzde yerel yönetimlerin hizmet yelpazesi son derece çeşitlenmiştir. Bu kapsamda Selçuk Belediye Başkanlığı olarak, yönetim faaliyetlerimize stratejik boyut kazandırmak için uzmanlardan oluşan strateji çalışma grubu oluşturulmuştur. Bu grubun yapmış olduğu çalışma neticesinde sürdürebilir rekabeti sağlayacak tarım, turizm ve eğitim olmak üzere üç temel sektör belirlenmiştir” dedi. 
Başkan Bakıcı bu üç temel sektör altında Selçuk’taki tarımsal ürün çeşitliliği, inanç turizminde Selçuk’un geldiği nokta, Selçuk’un UNESCO’ya girişi ve Selçuk’ta faaliyet gösteren yükseköğrenim kurumları hakkında bilgi verdi. 
Tarım, turizm ve eğitim sektörlerinde Selçuk’un sahip olduğu değerler hakkında bilgi veren Başkan Bakıcı; “Avrupa müktesebatı standartlarında ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi için tarım, turizm ve eğitim üzerinden yerel ve bölgesel stratejiler oluşturulmuş olup bu sektörlere ait iş ortamlarının geliştirilmesi, orta ve uzun vadede sürdürülebilir rekabet avantajı sağlayacağı değerlendirilmektedir” dedi. 

Editör: Haber Merkezi