Tek listenin yarıştığı kongrede AK Parti Bayındır’da yola mevcut ilçe Başkanı Uğur Demirezen ile devam edecek


AK Parti Bayındır’da yola mevcut ilçe başkanı Uğur Demirezen ile devam edecek. Belediye Düğün Salonu’nda yapılan AK Parti Bayındır 5’nci Olağan Kongresi’nde, İlçe Başkanı Uğur Demirezen’in hazırladığı liste delegelerden vize aldı. Divan başkanlığını Avukat Özgür Hızal’ın yaptığı kongreye AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Hamza Dağ, Ali Aşlık, İl Başkanı Bülent Delican, Eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay, il yönetim kurulu üyeleri, Bayındır eski Belediye Başkanı Mehmet Kertiş,Torbalı Belediye Başkanı Adanan Yaşar Görmez, Narlıdere, Karabağlar, Tire, Torbalı, Kiraz ilçe başkanları ve teşkilatları ile çok sayıda partili katıldı. “Hep Birlikte Yeni Türkiye” sloganıyla hayat bulan genel kurulda söz alan İl Başkanı Bülent Delican, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ile aralarında devam eden polemiğe açıklık getirdi. 

“MHP Tire’de taşeronluk yaptı”
“Hiçbir etkinlikte göremediğimiz Karataş bize seviyesiz şekilde saldırmaya başladı” diyen Delican, efendiliklerini hiçbir zaman bozmadıklarını ifade etti. Delican, “Konuşulan sözler ve konular bir il başkanına yakışmadığı için cevap bile vermek istemedik. Tire’de köy mallarının satışında CHP’nin taşeronluğunu yaptılar. Köylü kardeşlerimizin atalarından dedelerinden kalan malları satmaya kalkan belediye başkanı MHP’yi de yanına alarak meclisten karar çıkardı. Şimdi sapla samanı karıştırıyorlar. Biz ise satamazsınız dedik ve sattırmadık. Altı Belediye Başkanımız da aslanlar gibi bizde satmayacağız dediler. İzmir’de İl Özel İdare mallarından bir kuruş bile satılmadı, satılmayacaktır. Biz her zaman insandan ve emekten yanayız” dedi. Kongre sürecini “düğün gününe” benzeten Delican, “Bu gün yeni Türkiye ile nikah kıyıyoruz. Bu bir kan değişimi. 12 yıldır ülkede ne kriz, ne de büyük bir sıkıntı var. Geleceğe huzur ve güvenle bakıyoruz. Bizim yanımızda gerçek halk var. Biz ülkemizi seven insanlarız” diye konuştu. Parti yönetiminin seçimlerde aldığı tek liste kararına da açıklık getiren Delican, bunun bazı çevrelerin iddia ettiği gibi demokrasiye aykırı olmadığını aksine kırgınlıkların olmadığı güçlü yönetimlere işarete ettiğini söyledi.

“yönü kıbleye dönük, kalbi Tel-Aviv’e dönük olanlar var”
AK Parti’nin kısa bir süre önce gerçekleştirdiği genel kurula dikkat çeken İzmir Milletvekili Ali Aşlık, “Türkiye’de ilk defa kavga ve gürültüden uzak bir başbakan yerini başka bir başbakana bıraktı. Amacımız kavgaları ortadan kaldırıp, kardeşliği pekiştirmek. Ancak içerde yönü kıbleye dönük, kalbi ise Tel-Aviv’e dönük olanlar var. Buna rağmen yolumuzda yılmadan ilerleyerek, 2015 genel seçimlerinde Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğu sağlayacağız. Türkiye gelişip, büyürken onu taşıyacak bir Anayasası maalesef yok. Muhalefet, iktidar olmayacağını bildiği için anayasa değişikliklerine de engel oluyor” diye konuştu. “AK Saray’ı” savunan Aşlık, “Biz bu sarayı şanımıza uygun şekilde Türkiye dışarıdan daha iyi görünsün diye yaptık Bütün güçlü devletlerin binaları ihtişamlıdır. Niye Osmanlı büyük sayarlar yapmıştı? Devletin gücünü göstermek için. Abdülhamit’e ne gerekçeyle karşı çıkıyorlarsa bu gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da aynı gerekçeyle karşı çıkıyorlar” dedi. Barış sürecine de değinen Aşlık, karşılarında 3-5 çapulcu olmadığını aksine 7 düvelin bulunduğunu söyledi.

Hedef 15 milletvekili
Hedeflerini, “Yeni Türkiye”, “Yeni güç” ve “2023” olarak belirlediklerini ifade eden Nesrin Ulema, “Kemalpaşa’da tekrar nasıl kazandıysak, önümüzdeki dönem Bayındır’da da tekrar kazanacağız” dedi. Gezi, 17-25 Aralık ve 6-7 Ekim Kobani olaylarını hatırlatan Ulema, “Türkiye’de eski alışkanlıklarını sürdürmek isteyenler var. Bu ülkenin kurtuluşu ve geleceği sadece AK Parti kadrolarında. 2015’te yeni anayasa ile halkımızı buluşturacağız” şeklinde konuştu. Hamza Dağ ise AK Parti kongrelerinde içselleştirilmiş ahlakın olduğuna işaret ederek, ahlaki değerleri özümsemiş bir siyasi parti olduklarını kaydetti. Bayındır’a yapılan hizmetleri anlatan Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü. “Yıkılmadık, yorulmadık, yılmadık. Konak tüneli ve Çeşme TOKi konutlarında çeşitli bahaneler öne sürerek ‘istemezük’ diyorlar. İzmir’de tüm engellemelere rağmen, “bana ne” demeden canla başla hizmet veriyoruz. 2015 genel seçimlerinde ise İzmir’den en az 15 milletvekili çıkaracağız.”

“Canla başla çalışacağız”
13 ay önce Bayındır’da atama ile göreve gelen ve genel kurulda delegelerden vize alan Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen, karşılaştıkları problemlere rağmen mücadele azminden hiçbir zaman vazgeçmediklerini söyledi. Demirezen, “göreve geldiğim günden itibaren yönetim kurulu arkadaşlarım ile beraber partimizin menfaatlerini kişisel menfaatlerimizin üstünde tuttuk. Partiler makam ve mevki dağıtan yerler değildir. Parti kadro çıkarır. Bu kadrolar ise parti programını icra eder.  Ama bu husus asla koltuk sevdasına dönüşmemelidir. Barış, özgürlük, demokrasi, kalkınma ezan ve bayrak diyen bu kutlu sesi susturmak asla mümkün değildir ve zafer mutlaka milletin olacaktır” dedi. 20 kişilik Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu. Başkan Uğur Demirezen, Nazan Karaca, Meliha Aşçıoğlu, Merve Gözek, Şükran Hızlıer, Veysel Başkaya, Aytaç Baştuğ, Eray Çakır, Mustafa Uyaroğlu, Ali Özcan, Serdal Şarlan, Şakir Mocu, Murat Tamol, Mehmet Can Ekinci, Koray Usluer, Kemal Ertürk, Ahmet Göven, Mehmet Kurnaz, Mehmet Arazoğlu ve Dursun Pulat.

Editör: Haber Merkezi