Değerli heşehrilerim yaklaşık iki buçuk aylık bir ayrılıktan sonra tekrar bu mutlu ANNELER GÜNÜ, ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI ve milletçe bizleri üzüntüye boğan HATAY’ın REYHANLI ilçesindeki ülkemizi de içlerine çekmeye çalışan dış güçlerin elim oyununun kederini paylaşmak adına kırık dökük duygu ve düşüncelerimi sizlerinde ortak olacağını umuyorum.

 

Bir rivayete göre, bana çok inanılır gelmemekle birlikte başlangıcı tanrıların anası diye bilinen”Rhea’ya” dayandırılarak bahar kutlamaları adı altında annelerin kutlanması, diğer rivayete göre1600 lerin İNGİLTERE’sinde anneler pazarı adı altında başlangıç kabul edilmiş, taa günümüze son ve en güzel şekliyle ANNELER GÜNÜ olarak kutlanmaya devam ediliyor.

 

Şimdi bazılarımız bu ve bu gibi Avrupa’dan ithal edilmiş alışkanlıkları bir türlü kültürümüzle, örf ve ananelerimizle bağdaştırmakta güçlük çekiyor hatta kabullenemiyor. Aslına bakarsanız ben de aynı kanaatteyim, fakat doğum günü, anneler günü gibi etkinliklerin, hatta kimsenin kimseye zararı olmadan tertiplenmiş birlikteliklerin yanındayım. Tabi bu etkinlikler insanların duygularını, düşüncelerini ve saygınlıklarını tahribata uğratmayanlar tercihim.

 

ANALARIMIZ: Haklarında ne söylesek, ne yazarsak yazalım boş. Çünkü bizlerden önce onlara, ALLAH(C.C), KURAN-I KERİM’DE, ayrıca PEYGAMBERLER hadis ve methiyelerinde sahip çıkmışlar.

 

Bizlere burada düşen görev ise hiç olmazsa onlara karşı üzerimize düşen görevi en makul bir şekilde yerine getirmek olmalıdır.

 

Onlar yeri gelir eşlerinden,yeri gelir evlatlarından azar bile iştirler. Gelin görün ki asaletlerinden ve annelik görevlerinden kesinlikle ödün vermezler. Onun için ANA’dır onlar. Mutfağın, temizliğin, tertip ve düzenin ustası, ilk yardımın paramedik personeli, bazen doktoru, evin ekonomist’i, evin öğretmeni, sırtında çocuk elinde çapa, evin gerçek kahramanı, sabahın ilk saatlerinde duraklarda işe gitme telaşı, eli işte aklı evde ve çocuklarda çift kişilik çalışan ve düşünen, hatta saydıklarımın yanında BABA olmayan evde hem de BABA’dır onlar, öyle BABA’dır ki BABA’lara örnek olacak BABA’dır.

 

 

Bazı BABA’lar gibi kahve kültürü olmayan, çocuklarının okulundan, temizliğinden, iaşesinden ve kötü etkenlerden koruyan özel bir varlıktır onlar.

 

Değerli dostlar söyledik ya haklarında ne yazarsak yazalım tahayyüllerimizi kaleme dökemeyiz o kutsal ANA’LARIMIZ için.

 

Buradan önce kendi ANNEMİN ve tüm ANA’larımızın gününü kutlar, saygılarımı sunuyorum.
Bu vesile ile HATAY -REYHANLI’da yaşanan üzücü olaydan dolayı ülkemize ve vatandaşlarımıza kaybettiklerimiz için başsağlığı, yaralılar için acil şifalar diliyorum.
Ayrıca RAMAZAN-I ŞERİF ayının müjdecisi üç ayların başlangıcı RECEP ayının ÜLKEMİZE ve MİLLETİMİZE hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.

 

Hoşçakalın sağlıcakla kalın değerli hemşehrilerim.