Ercan ÇELİK

Dün İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle 65 yaş üstü vatandaşlar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda ve toplu ulaşım araçlarında bulunmaları sınırlandırılmıştı.
Yayınlanan genelge kapsamında ülke çapında olduğu gibi Tire’de polis ve genelgeye aykırı davranan vatandaşları tespit için denetimlere başladı. 

POLİSİN ŞAKASI YOK
Edinilen bilgiye göre toplum sağlığını korumak için de genelgeye uymayan vatandaşlara gerekli cezaların harfiyen uygulanacağı, bu konuda taviz verilmeyeceği öğrenildi. Yasağı ihlal eden vatandaşlara ise Hıfzısıhha Kurulu kararına istinaden  3 bin 150 TL ceza uygulanarak, TCK 195’e göre de adli işlem başlatılacağı bilgisine ulaşıldı.

SALI PAZARINDA DA DENETİM OLACAK
Tire’de Salı günü  pazar kurulması durumunda da Salı pazarında denetimlerin sıkı tutulacağı ve yasağa uymayan 65 yaş üstü tüm vatandaşlara gerekli yaptırımların uygulanacağı öğrenildi.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU YARDIMCI OLACAK
Yalnız yaşayan 65 yaş üstü yaşlılar ile yine temel ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan yaşlılarımızın ihtiyaçlarının karşılanması konusunda ise Kaymakamlık bünyesine kurulan  İlçe Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından destek verileceği öğrenildi.


 

Editör: Haber Merkezi