Son günlerde gündemimizi meşgul eden alkol satışı, reklamı, kullanım yeri gibi konularla ilgili tasarı torba yasaya girerek meclisten geçti. Bazı kesimler bu tasarının geleceğimiz için çok iyi bir adım olduğunu öne sürerken, bir diğer kesim de ülkemiz için üzücü bir yasak olduğunu dile getirdi. Ben bu tasarının neler içerdiğini inceledim ve sizlerle alkol konusundaki mesleki izlenimlerimi paylaşmak istedim.

 

 

        Tire ilçesinde beş yılı geride bıraktığım hizmet hayatımda karşılaştığım vakaların büyük bir kısmını maalesef alkol kullanımı sonucu oluşan olumsuzluklar oluşturuyor. Belki sizler bu vakaların büyük bir kısmından haberdar olmuyorsunuz ama bu güzel ilçede alkolün acı hezimetini yaşayan o kadar çok vatandaşımız var ki bizleri derinden üzüyor.

 

 

        Alkol almış, kocasından ağır küfürler işitip üzerine bir de dayak yiyen ablamızın bir yandan ağlayıp bir yandan içinde bulunduğu durumdan utanmasına en yakın şahit bizleriz. Yinealkol sonrası bir kaldırım taşında sızıp altını ıslatan üç çocuk babası vatandaşımızın düştüğü duruma üzülen bizleriz. Ayakta bile duramazken motorsikletine binen ve sonrasında virajı alamayarak Kaplan yolundan uçan iki çocuk babası adamın da yardımına giden ve üzülen bizleriz. Alkolün etkisi ile birbirini bıçaklayan,camı çerçeveyi indirip damarlarını kesen vatandaşlarımız var maalesef.Ve bunun gibi daha bir sürü olumsuz durumlar maalesef ilçemizde ve ülkemizde her daim yaşanmakta.

 

 

      “İçki bütün kötülüklerin anasıdır” buyuran peygamberimiz bizleri on dört asır evvel uyarmıştır. Yine Allah kulları üzerinde bir fayda göremeyeceğini bildiği alkolü dinimizde yasak kılmıştır. Buna rağmen ülkemizde kullanımı serbest olup gerektiği şekilde bu tasarı ile sınırlandırılarak gelecek neslimiz koruma altına alınmıştır.

 

 

       Ben hiçbir anne babanın evladının içkiye özenerek bağımlı hale gelmesini isteyeceğine inanmıyorum. Ve bu tasarıyı canı gönülden destekliyorum. Tabii ki Türkiye özgürlükler ülkesi. Ancak özgür olmak, senin içtiğin içki yüzünden, eşinin dayak yemesi veya senin alkollü olarak karıştığın kaza sonucu benim ölmem demek değildir. Gelecek nesiller adına yapılan bu tasarıyı tüm anne babalar adına kutluyor ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.Saygılarımla. Sağlıcakla.