Tire’nin yanı sıra çevre il ve ilçelerden büyük bir katılımın sağlandığı organizasyonda, vatandaşlar geleneksel deve güreşlerini izleyerek keyifli hafta sonu geçirdiler. Alışılmışın dışında bu yıl 2 gün (cumartesi ve Pazar) olmak üzere tertiplenen organizasyonla güreş severler, yılda bir kez olan etkinlikle deve güreşine doyarak bolca stres attılar.

Başkan Duran, Tire Deve Güreşleri organizasyonunda vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Organizasyona katılan protokol üyelerini ve vatandaşları tek tek selamladı.

Etkinlikte konuşma yapan Başkan Duran, şunları söyledi:

“Değerli hemşerilerim. Hanımefendiler, beyefendiler. Çevre il ve ilçelerden gelen kıymetli misafirlerimiz. Tire Belediyesi olarak organize ettiğimiz’23.Geleneksel Deve Güreşi’ festivalimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Geleneğimizin bir parçası olan deve güreşi ile ülkemizin dört bir yanından katılım sağlayan deve sahiplerine katılımlarından dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Sizlerin takdiriyle göreve geldikten sonra söz verdiğimiz gibi şehrimizin ihtiyacı olan birçok çalışmaya imza attık. Balık pazarı, Enerji Tire, Halk Ekmek gibi ve sayamayacağım ve taahhüt ettiğimiz birçok projenin %90’ını gerçekleştirdik. Yetinmedik; Atatürk Parkı, Cumhuriyet Meydanı, Zeybek Müzesi gibi şehrimiz için ek 12 projeye daha imza attık. Şehrimizi yeniden ihya ettiğimiz çalışmalarımız süresince sabır ve anlayışla yanımızda olan takdirlerini bizden esirgemeyen hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Çıraklık ve kalfalık dönemimizde tek derdimiz Tire oldu. Tire için yaptık, Tire’ye layık olmaya çalıştık. Hz. Mevlana’nın dediği gibi hamdık, piştik, yandık! Ustalık dönemimizde neleri başarabileceğimizi siz hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum. Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bu etkinlikte emeği geçen mesai arkadaşlarımı ve katılımlarınızdan dolayı siz kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, birliğimiz daim olsun! İyi eğlenceler dilerim.” dedi.

Etkinlik sonunda müsabakalarda dereceye giren deve sahiplerine Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran tarafından ödülleri takdim edildi.

grs6

Tireli yardımseverler, iftarda buluştu Tireli yardımseverler, iftarda buluştu

grs4

grs5

grs3

grs2

Editör: Ercan Çelik