Değerli okurlarımız,sizlerinde bildiği üzere 112 ekipleri  Kesikbaş Mevkiinde bulunan 3 nolu aile sağlığı merkezi içersinde ve 1 nolu aile sağlığı merkezi içinde beklemektedir. Aldığı vakalara bu noktalardan hareket etmektedir.

112 İstasyon standartlarında en az 3 ayrı oda,mutfak,banyo ve tuvalet bulunmak zorundadır. Yasal standartlar bu ölçüdedir. Şuanda bir istasyonumuz bu standartlar içindedir. Diğer istasyonumuz tüm çabalara rağmen yer bulunamadığı için Kesikbaş mevkiinde standartların dışında konuşlanmaktadır.

Sizlerinde bildiği gibi 112 ekipleri ilçe halkının yaralarını sarmakta ve en acil durumlarında vatandaşın  yanında olmaktadır. Ancak bulunduğu noktada değil de daha merkezi bir yerde bekliyor olsalar, vakalara ulaşmaları daha da erken olacaktır ki ilkyardımda 1 dakikanın bile bir hayata bedel olduğu unutulmamalıdır. Böyle bir hayırlı işe gönül veren 112 çalışanlarına istasyon konusunda yardımcı olmak isteyen hayır sahiplerimiz Tire halkına büyük bir iyilik yapmış olacaktır.Şunu da eklemek isterim; Sağlık Bakanlığının almış olduğu karara göre,112 Hizmetlerine İstasyon ve AmbulansBağışı yaparak Bir iyiliğe imza atan, şirket veya şahısların, istemeleri durumunda isimleri bağış yaptıkları istasyon veya ambulans üzerine konulacaktır. Bu daha çok şirketlerin reklam amacı için düşünülmüştür.

Şimdi sizlere soruyor ve değerli görüşlerinizi bekliyorum. 112 EKİPLERİ SİZLERE DAHA ERKEN ULAŞMAK İÇİN STANDARTLARI DAHİLİNDE İLÇENİN NERESİNDE BEKLEMELİDİR?

Bir sonraki yazımızda görüş bildirilen yerler üzerinde tartışalım ve 112 çalışanlarına hep birlikte uygun bir yer bulalım ki halkımıza daha erken ulaşabilsinler.

Saygılarımla.