İlginç & Komik

Yeni annelerin yaptığı 7 hata

Abone Ol

Anne olmayı öğrenmek kolay bir iş değil ve neredeyse her yeni annenin yaptığı hataları var. Eğer siz de yeni bir anneyseniz, yaptığınız veya yapabileceğiniz hatalara göz atmanızda fayda var...

BEBEĞİNİZİN TIRNAKLARINI UYANIKKEN KESMEK O minicik eller havada durmadan hareket ederken yakalayıp kesmeye çalışmak yerine, bebeğinizin tırnaklarını o uyurken kesmek çok daha kolay gerçekleştirebileceğiniz bir işlem.

ÇABUK TOPARLANMAYA ÇALIŞMAK Çoğu annenin yaptığı bir diğer hata da iyileşmek, eski gücüne kavuşmak için yeterince beklemek yerine çok çabuk iyileşmeye çalışmak oluyor. Bir an önce ayaklanmak ve sorunluluklarını yerine getirmek isteyen yeni annelere tavsiyemiz vücudunuzun iyileşmesine izin verin.

BABAYI UNUTMAK Kadınlar bebek sahibi olduktan sonra eşlerini ihmal edebiliyorlar. Yeni anne olmaya kendilerini o kadar kaptırıyorlar ki babadan uzaklaşmak bir yana babaya babalığını yaşamaları için bile izin vermeyebiliyorlar. Unutmayın, o çocuğu tek başına dünyaya getirmediniz...

DETAYLI SORU SORMAMAK Bazen anneler yeterince ve detaylı olarak soru sormazlar. Sorularının aptalca olduğunu düşünebilir ve bu yüzden çekinirler. Halbuki aptalca olan soru yoktur. Doktorunuzun ve pediatrınızın var olmasının en büyük sebeplerinden biri sorularınızı cevaplamaktır.

ENDİLERİNİ KÜÇÜMSEMEK Yine oldukça üzücü bir şey olarak, ilk anneliklerini yaşayanlar kendilerinin farkında değildir, genellikle kendilerini küçümserler. Bir bebeğe bakmayı öğrenmek zor olabilmesine rağmen, hatırlamalısınız ki bu işi ilgili bir anneden daha iyi kimse yapamaz. Bir şeyi yanlış yaptığınızda kötü bir anne olduğunuzu düşünmeyin. Siz çocuğunu seven ve ona ilgi gösteren mükemmel bir annesiniz. Bebeğiniz de en az eşiniz kadar sizin özgüveninize ihtiyaç duyar.

BESLENME KONUSUNDA YARDIM İSTEMEMEK Eğer anne sütü ile besleyecekseniz biraz yardıma ihtiyacınız olabilir. Çoğu annenin oluyor, bu utanılacak bir şey değil. Bu tarz şeylerin doğal olarak şekilleneceğini sanmak ve bu beklenti ile başarısızlıklardan utanmak çok sakıncalıdır. Hiç çaba harcamadan emzirebilen anne sayısı yok denecek kadar azdır, yardım istemekten korkmayın.

BEBEĞİ BİR EMZİĞE ALIŞTIRMAK Bebeğinizin tek bir emziğe alışmasına sebep olmamalısınız, değiştirerek kullanmalısınız ki ilerleyen zamanda problem yaşamayın çünkü bir kez alıştı mı başka bir emziği ret edecektir.