Güncel

Tatar Ramazan figüranları isyan etti

Abone Ol

Çekimleri, Tire Bayındır, Birgi ve Şirince’de gerçekleştirilen dizide rol alan figüranlar cast sorumlularınca alacaklarının ödenmediğini ifade ederek, ödeme yapılmadan yeni bölümlerde rol almayacaklarını söylediler

Türk sinema tarihine damga vuran yapımlardan biri olan “Tatar Ramazan”, dizi versiyonuyla ATV’ ekranlarında izlenme rekorları kırıyor. Yapımcılığını TMC Film üstlendiği dizi, 9. bölümün ardından sezon finali yaparak, ekranlardaki heyecanı sonbahar aylarına taşıdı. Şubat ayının başından buyana çekimleri, Tire Bayındır, Birgi ve Şirince’de gerçekleştirilen dizide rol alan figüranlar ise cast sorumlularınca alacaklarının ödenmediğini ifade ederek, kendilerine ödeme yapılmazsa, yeni sezonda dizi setine gelmeyeceklerini söylediler.

Dizide, çevre il, ilçe ve beldelerden toplam 600’ü aşkın figüranın rol aldığını belirten Şeref Bilici (50), “Bize ulaşan bilgiye göre ATV televizyonu ödemelerini yapımcı şirkete düzenli olarak aksatmadan yapıyormuş. Ancak, dizi başladığından buyana cast sorumluları bizlere tek kuruş ödeme yapmadı. Mağduriyetimiz çok büyük. Başta, günlük 50- 70 lira arası yevmiye alacağımız ve ödemelerin bölüm başı yapılacağı söylendi.

Bazı günler 12- 20 saat arası sette kaldık. 9. bölümün ardından sezon finaliyle birlikte çalışmalarımıza Ağustos ayının başına kadar ara verdik. Çoğumuz işsiz veya dar gelirli insanlarız. Zor şartlarda yaşıyoruz. Onlar tatil yaparken, bizler borcumuzu ödeyemediğimiz için esnafın yüzüne bakamıyoruz. Derdimizi kimselere anlatamıyoruz. Aylardır bizi boş yere oyaladılar. Mağduriyetimiz giderilmezse hakkımızı hukuki zeminde arayacağız” dedi.

Reyting rekorlarını zorlayan dizide, Tatar Ramazan’ın yönetmenliğini “Asi ve “Kayıp Şehir” adlı televizyon dizilerinden tannan ünlü yönetmen Cevdet Mercan üstleniyor. Almanya’da yaşayan genç yetenek Türkan Yılmaz’ın baş rol kadın oyuncu olarak rol aldığı dizinin kadrosunda Ahmet Mekin, Tugay Mercan ve Taner Ölmez gibi tecrübeli isimler yer alıyor. Tire ve Birgi’de oluşturulan çekim platolarını dizi tatilde olmasına rağmen yüzlerce kişi ziyaret ediyor.

Tatar ramazan dizisinde, hapishaneleri mesken tutmuş, boyun eğmez, haksızlıklara karşı kayıtsız olamayan, ezilen hor görülen mahkûmların dostu, yiğit bir mahkûmun maceralarını anlatılacak. Hapishanelerde ünü dilden dile dolaşan Tatar Ramazan, adeta mahkûmların gözünde kahraman.

Haksız uygulamaları, adam kayırmaları, kötü muameleleri ile hapishane yönetimleri mahkûmlara cehennem azabı yaşatmaktadır. Tatar Ramazan ise gittiği hapishanelere, kendi kurallarını, kendi adilane yaşam tarzını benimsetmiştir.

Tatar Ramazan Figüranları