Güncel

Şampiyon, Tire'de krallar gibi karşılandı

Abone Ol

BAL Ligi 8. Grupta şampiyonluğunu ilan eden Tire 1922’li futbolcular Erdek deplasmanı dönüşü Tire’de krallar gibi karşılandı. Havai fişeklerin patlatıldığı kutlamalar gecenin geç saatlerine kadar sürdü Ercan ÇELİK

BAL Lig’i 8 Gurup’ta topladığı 60 puanla şampiyonluğunu ilan eden Tire 1922’li futbolcular, Erdekspor deplasmanı dönüşünde Tire’de krallar gibi karşılandı. Takım otobüsünü kent meydanında davul ve zurnayla karşılayan taraftarlar, havai fişeklerle süsledikleri kutlamaları gecenin geç saatlerine kadar sürdürdü. Otobüsten inen futbolcular, taraftar ve yöneticilerle birlikte uzun süre tezehürat yaptı.

Takımla birlikte Erdek deplasmanına giden Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise taraftarlarla birlikte şampiyoluk şarkıları söyledi. Kutlamalarda İlçe Kaymakamı Hüseyin Ergi’nin yanısıra çok sayıda taraftar da yer aldı.

“ŞAMPİYONLUĞUMUZU TAÇLANDIRACAĞIZ” Zorluklarla dolu uzun bir maratonu zirvede tamamlamanın mutlluğunu yaşadığını ifade eden Teknik Direktör İskender Eroğlu, mevcut başarıyı kalan son 90 dakikanın ardından 3. Lig’e çıkarak, taçlandıracaklarını söyledi.

Erdekspor önünde istediklerini aldıklarını belirten Eroğlu, “Kariyerim boyunca kendime öncelikli hedefler belirledim. Sezon başında Tire 1922’yi hep birlikte 3. Lig’e çıkaracağız demiştim. Bu süreçte, kulüp başkanımız ve yönetim kurulu ile birlikte uyum içinde çalıştık. Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek’in şampiyonluk yolunda güçlü desteğini herzaman arkamızda hissettik. Şimdi önümüzde sadece oynayacağımız tek bir maç kaldı. 90 dakikanın sonunda gülen taraf biz olacağız.

3. Lig kapısını araladık. Haftaya Salı günü çekilecek kuranın ardından rakibimiz belli olacak. Bu süre içinde çalışmalarımızı Tire’de sürdüreceğiz. Takımdaki kardeşlik ruhunu kalan son 90 dakikada da ortaya koyup, uzun yıllar sonra Tireli sporseverleri tekrar 3. Lig ile tanıştıracağız” dedi.

“NEDEN BİR AKHİSAR OLMAYALIM?” Davul ve zurna eşliğinde yapılan kutlamalarda kısa bir konşma yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “Sevgili Tireliler 1973 yılından bu yana şampiyonluk görmemiştik.

Aradan 40-41 yıl geçti 41 kere maşallah diyoruz. İnşallah daha büyük hedeflere yürüyeceğiz.Üçüncü Lig’e artık çok yakınız.Üçüncü Ligde de fazla eğlenmeden üst liglere doğru çıkacağız.Neden biz de bir Akhisar gibi olmayalım? Tirelilere bu şampiyonluğu hediye ediyorum.” Dedi. Yapılan konuşmaların ardından Futbolcular taraftarlar ve teknik heyet şampiyonluğu davul zurna eşliğinde kutladı.