Bozkurt

Abone Ol
Dünya yüzünde varlığını sürdüren milletlerin birer sembolü bulunmakta ve bu sembollerinin de destanları bulunmaktadır. Örneğin ejderha, horoz, çift başlı kartal bunların hepsi ve daha birçoğu değişik milletlerce sembol olarak kullanılmakta ve hepsinin birer destanı öyküsü bulunmaktadır.
Türk Milletinin tüm destanlarında yer alan ve o destanlarda yaşayan sembolü de Bozkurt’tur. Ergenekon destanında, Bozkurt destanında Türklerin zorluklardan kurtulup büyük bir devlet kurmasının öncülüğünü eden, yol gösterici, kılavuz olarak Bozkurt yer almaktadır.
Şükürler olsun Allah’ a Müslümanız ve dini mukaddesatımıza bu güne kadar kimseye nasıl söz söyletmedi isek milli mukaddesat olarak gördüğümüz bozkurt hakkında da kimseye kötü söz söyleme hakkı vermedik. Eğer bu gün Türk Milletini yönetmek adına tepelerde bulunan birileri Türk Milletinin mukaddesatına söz söyleyebiliyorsa bu “yerim aşınıza, tükürürüm başınıza” anlamına gelmektedir ki bir Türk olarak bu davranışı kınıyorum.
Herkes şunu bilsin ki tarih boyunca Türk Milletine öncülük eden yaşam standartlarıyla adeta bir Türk portresi çizen Bozkurt, destanlarımızda yer almıştır. Cumhuriyet döneminde bizzat Atatürk’ ün emriyle Petrol Ofisine amblem olmuş, paralarımızda, posta pullarımızda yer almış 1925 yılında devlet arması olmuştur. Birisi çıkıp önce “devlet benim” diyor ve ardından devletin ve milletin mazisine aşağılık bir yakıştırmada bulunuyorsa sessiz kalmanın adı ya ele geçirilmişliktir, ya da topyekûn milletin asimilasyonudur.
Ayrıca şu da gözden kaçırılmamalıdır ki halen daha birçok yaşayan Türk devletinin bayrak arması olan Bozkurt’a laf etmek, söz söylemek o kandaşımız milletleri de aşağılamak anlamına gelir ve bir krizin doğması söz konusu olabilir.
Sayın devlet olduklarını söyleyenler bu milletin mukaddesatı olan Bozkurt’ a laf edeceklerine, bu milletin mukaddesatı olmayan bir ejderhaya, bir horoza, bir hurma ağacına ve benzeri ulus sembollerine laf etme cesareti niye gösteremiyorlar anlamadım. Yani içerde Türk milleti bunlara düşman, dışarıda yabancılar bunlara dost mu? Buradan bu anlamı çıkarmak gayet mümkün değil mi?
Unutulmamalıdır ki geçmişini bilmeyen milletler tarih sahnesinden silinmek zorunda kalırlar. Tarih sahnesinde Türk milleti olarak varlığımızı devam ettirmek istiyorsak geçmişimizi, mukaddesatımızı bilip sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Mukaddesatımızı gelecek nesillere gerektiği gibi miras bırakamazsak bu gün görüldüğü gibi çıkıp bilip bilmeden laf söylerler, Eğer konuyu derinlemesine bilseler idi bu gün çıkıp bu tür açıklamalarda bulunmazlar, aksine bu konuya hiç değinmezlerdi. Bozkurt’un bir siyasi parti sembolü değil de topyekûn Türk milletini sembolize ettiğinin bilincinde olan birinin kalkıp bile bile Bozkurt’u bu kadar aşağılayabileceğini düşünmüyorum, bunu yapan birinin Türk milletinin sevk ve idaresinden sorumlu biri olduğunu düşünürsek bu konuyu bilmediğinden eminim. Ama bilmemek ayıp değil, öğrenip özür dilememek ayıptır. Biz millet olarak özür bekliyoruz. Özür dilenmezse de kendilerine kalmıştır, kendileri bilirler.