Zorunlu genel kurullar, atamalar, kayyumlar ile 2010 yılına kadar parti içi sıkıntı yaşayan CHP, yıllardır özlemini çektiği iktidar olma hevesini bir türlü yakalayamıyor. Ancak 2009 yılında yerel seçimlere hazırlanırken, büyük umutlar ve olağanüstü heyecan yaşadılar. Dönemin genel başkanı Deniz Baykal, İzmir’de İsmet İnönü Spor Salonu’nda Tayfur Çiçek’in elini havaya kaldırarak, “Tire Belediye Başkanı adayımız Tayfur Çiçek’tir.” diyordu.  Ben de oradaydım ve o görüntüyü ölümsüzleştirdim. Bu açıklamadan sonra  CHP Tire İlçe Teşkilatı Belediye Başkanlığına artık garanti gözüyle bakıyordu.

Ne gariptir ki; CHP’de bu sevinç ve heyecan uzun sürmedi. İl başkanının ilçe ziyareti sırasında yaptığı hatalı bir açıklama ile Tayfur Çiçek CHP’den ayrılıyordu. Belediye Başkan Adaylığı 2. Kez yine Eski Bakan Halil Çulhaoğlu’na kalıyordu. 2009 yerel seçimlerinde Tire’de CHP yine 2. Parti durumuna düşüyordu. Kayyum ile yönetilen ilçe teşkilatı seçimlerden sonra genel kurul kararı alarak ilçe başkanlığına Mustafa Güngör’ü getirdi. Mustafa Güngör göreve başladığında “CHP artık halkın partisi olmalıdır. İşçimiz, esnafımız, memurumuz, köylümüz ve üreticimiz çok kötü koşullarda yaşıyorlar. Biz onların sorunlarıyla ilgilenmeliyiz. Eski günleri unutarak ülke genelinde iktidar olmanın çalışmalarını sürdürmeliyiz. Bugünden sonra eski – yeni diye bir şey yok. Birleşmek var. 2010 seçimlerinde başarılı olmak için ilçe teşkilatı olarak çok çalışmalıyız, üye adedimiz her gün artırmalıyız. Daha da artarak bir sonraki yerel seçimlerde de Tire’de iktidar olmalıyız. Küçükmenderes Havzası’nı temsil eden bir milletvekilimiz bile yok. Mutlaka havzamızdan bir üyeyi Ankara’ya göndermeliyiz.” Diyor.

İlçe Başkanı Mustafa Güngör, bu şekilde sesleniyor üyelerine ve havzadaki seçmenlere. İnanıyor ki; 2011 seçimleri onun düşündüğü gibi olacak.