Tire Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Tire Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin ortak projesi olan “Sokaktan kavanoza” isimli çalışma kapsamında Tireli kadınlar ilçe merkezinde bulunan Belediye tarafından kaldırımlara dikilmiş olan turunç ağaçlarındaki turunç meyvelerini toplayarak reçelini yaptı. Yapılan reçellerin başta dar gelirli aileler olmak üzere vatandaşlara dağıtılacağı belirtildi.
Ergün ÇELİK

Tire Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Tire Belediyesi Kadın Danışma Merkezi üyesi kadınlardan örnek çalışma. Tire Belediyesi tarafından ilçe merkezindeki bazı sokakların kaldırımlarına dikilen ve şimdilerde meyve vermeye başlayan turunç ağacının meyveleri, yıllardır hep dalında çürüyüp gitmekteydi. 

SOFRALARA LEZZET KATAN ÇALIŞMA 
Akdeniz ikliminde yetişen bu güzel meyvenin çok güzel bir reçel malzemesi olduğunu bilen Tireli kadınlar; dalında çürümeye mahkum bırakılan bu meyvelerin kent halkına fayda sağlaması, sofralara lezzet katması, dar gelirli ailelerin bütçesine küçük de olsa katkı olması adına bu meyveleri toplayıp ‘turunç reçeli’ yapmaya karar verdi.

ÇALIŞMAYA TİRE BELEDİYESİ TAM DESTEK VERDİ
Tire Belediyesi’nin de araç ve Kadın Danışma Merkezi mutfağını tahsis ederek destek verdiği bu örnek çalışmada; Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berrin Büyükdereli, Tire Belediye Meclisi kadın üyelerinden Sezer Konursay, Belediye Kadın Danışma Merkezi yöneticileri Çimen Iraz Gümüş ve İpek Kendirci ile Kadın Konseyi üyeleri; Semra Aydın, Rana Erberk, Zuhal Şahin’in aktif olarak görev aldı. Kent Konseyi Genel Sekreteri Fikret Bük, Kent Konseyi Müdürü Muatafa Akkaş ve Belediye çalışanı Berker Yılmaz’ın da çalışmaya katkı sundu.

KADIN DANIŞMA MERKEZİNİN MUTFAĞINDA REÇEL YAPILDI
Belediyeye ait bir traktörle sabah saatlerinde işe koyulan bayanlar, sokak sokak dolaşıp turunç ağaçları üzerindeki turunç meyvelerini topladı. Kasalar dolusu toplanan turunçlar, daha sonra Belediyeye ait bir traktör ile Kadın Danışma Merkezine götürüldü. Burada Merkeze ait mutfakta, Merkezde misafir olan kadınların da yardımı ile temizlenen ve soyulup doğranan sonra da büyük kazanlarda pişirilip reçeli yapılan turunçlar, daha sonra kavanozlara dolduruldu. 

“DAR GELİRLİ AİLELER BAŞTA OLMAK ÜZERE TİRELİLERE DAĞITILACAK”
Yapılacak olan yüzlerce kavanoz, tamamen doğal ‘turunç reçeli’, başta dar gelirli aileler olmak üzere, ilçe halkına ücretsiz olarak dağıtılacak. Böylesine güzel bir çalışmayı başlattıkları için çok mutlu olduklarını belirten Kadın Meclisi Başkanı Berrin Büyükdereli, “Dalında çürüyüp gidecek olan meyvelerin bir fayda sağlaması, bunlardan yapılan reçelleri çocuklarımızın yemesi ve bunlarla beslenecek olması bizim mutluluk verici. Kadın Meclisi ve Kadın Danışma Merkezi olarak Tiremize faydalı olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuşarak düşüncelerini dile getirdi.





Editör: Haber Merkezi