FETÖ Terör Örgütü’nün gerçekleştirdiği ve çok sayıda Şehit verdiğimiz 15 Temmuz hain darbe girişimine karıştığı için tutuklanan erlerden biri olan Tireli Kerim Daldıran hakkında 25 Mayıs 2018 tarihinde yapılan mahkemeden karar çıkmıştı. Ailenin ifadesine göre Er Kerim Daldıran cinayetten 14 kez müebbet, yaralamadan 182 yıl hapis, mala zarar vermeden 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, CHP eski il yöneticisi Yücel Özen, Tire Romanları Güçlendirme Derneği Başkanı Ergün Gültiren ve bir gurup CHP’li yönetici önceki gün Tireli Er Kerim Daldıran’ın TOKİ’deki evini ziyaret etti.

ŞENOYAR: “ASIL FETÖCÜLER MECLİSE SOKULUYOR”

Ziyaret sonunda CHP’li siyasetçilerden peş peşe açıklama geldi. İlk açıklamayı CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar yaptı. Şenoyar açıklamasında şu şöyle konuştu;

“Biz yıllardır Fetö ile ilgili şikayetlerimizi dile getiren bir örgütüz. Daha dün beraber ıslandık biz bu yollarda diyerek yolculuğa çıktıkları arkadaşları tarafından yapılmış bir operasyonla Türkiye bu hale getirildi. Biz bir akıl tutulması yaşıyoruz. Çünkü 15 günlük bir askerden bahsediyoruz. 15 günlük bir askerin FETÖ Terör Örgütü ile ilişkilendirilmesinden bahsediyoruz. Burada asıl cezalandırılması gereken fetöcüler meclise sokuluyor ama masum halk içeri atılıyor. 10 tane ifade veriliyor. 10’unun da ifadesi aynı. Ama beşi suçlu beşi suçsuz bulunuyor. Bu akıl tutulmasıdır. Ben bunun kesinlikle devletin dürüst savcıları tarafından değerlendirileceğini düşünüyorum. Biz zaten bu konuda gerekli işlemleri yapacağız. Gerekli mücadeleyi vereceğiz. Adaletin kestiği parmak acımaz ama adalet de adil olmak zorundadır. Adalet adil olmazsa o parmak çok kanar. Biz bu güne kadar mazlumun yanındaydık. Bundan sonra da mazlumun yanında olacağız. Bu konuyla ilgili devletin yargı mekanizmalarını tekrar doğru kararlar vermeye davet ediyorum. Çok üzgünüm. Aileye de geçmiş olsun diyorum. Vatan için ölmek de var ceza yemek de var ama masum yere yatmak olmasın”

ÖZEN: “ÇOK YAZIK”

Şenoyar’dan sonra CHP’li eski İl Yöneticisi Yücel Özen’de bir açıklama yaptı. Yaşanan durumun içler acısı olduğunu ifade eden Özen, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü;

“Bugün yine çok acıklı bir tabloyla karşı karşıyayız. Serkan arkadaşımızın evladı vatanımızı teslim ettiğimiz gencecik bir erimizdi. Kendisi 7 günlük askerken fetö davasında tutuklandı ve bu tutuklanmada 14 kez ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırıldı. Askerliğin ne olduğunu bilmeyenler, kendi çocuklarını çürük raporlarıyla askerlikten muaf tutan bu ülkenin tek adamı ne yazık ki böylesine gencecik çiçeklerimizi anne ve babasından uzak tutmakta. Önümüzdeki süreç tek adam sürecinin bitirilme süreci. 24 Haziran’da bu ülke inşallah tek adamın zulmünden kurtulacak ve özgürlüklerle yeniden tanışacağız”

GÜLTİREN: “KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Tire Romanları Güçlendirme Derneği Başkanı Ergün Gültiren konunun peşini bırakmayacaklarını ve sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Yaşanan olaydan son derece üzgün olduklarını belirten Gültiren; “Çok mağdur olduk. Biz bu konuyu meclise kadar taşıyacağız. Bu olayın gerçekten takipçisiyiz. Yani böyle canların yanmaması için herkesin elini taşın altına koymasını istiyorum” dedi.

Tireli Er 14 kez müebbet, farklı suçlardan 182 yıl ve 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Askerin Tiredeki ailesi üst mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor.

Editör: Haber Merkezi