Halkevleri Genel Yönetim Kurulu eski üyesi ve Ege Bölgesi eski temsilcisi Tireli Avukat Nail Tursun, uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü. Bir süredir İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Tursun dün saat 13:00 sıralarında vefat etti. 52 yaşında, evli ve 3 çocuk babası olan Tursun’un ölüm haberi tüm sevenlerini yasa boğarken, memleketi Tire’de de büyük üzüntü yaşandı.  

Nail Tursun’un cenazesi bugün İzmir’de yapılacak olan törenin ardından memleketi Tire’ye uğurlanacak. Tire’de Eğridere Köyü’nde kılınacak olan ikindi namazının ardından Eğridere Köyü’nde toprağa verilecek.

NAİL TURSUN KİMDİR?

1967 yılında doğan Tursun 12 Eylül cuntasının ardından üniversiteye girmiş ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde devrimci gençlik mücadelesinde aktif olarak yer almıştı. Mezun olduktan sonra Devrimci Sağlık-İş Sendikası avukatlığı, uzun yıllar İzmir Halkevi başkanlığı ve Halkevleri Ege Bölgesi temsilcisi olan Tursun, uzun bir süreden bu yana kanser hastalığıyla mücadele ediyordu.

Editör: Haber Merkezi