Tire’de Faize Sardoğan (71) adlı ev hanımı banyoda bayram temizliği yaparken karıştırdığı tuz ruhu ve çamaşır suyu nedeniyle canından oldu.

Kimyasalların tepkimeye girmesi sonucu önce zehirlenen yaşlı kadın ardından kalp krizi ve beyin kanaması geçirdi. Solunum makinesine bağlı olarak 5 gün yoğun bakımda kalan Sardoğan ölüme daha fazla direnemedi.

Tire’de, evli ve 2 çocuk annesi Faize Sardoğan (71), adlı ev hanımı “Temizlik hastalığı” yüzünden canından oldu. Evinin banyosunu temizlerken, karıştırdığı “Tuz ruhu ve çamaşır suyu” nedeniyle zehirlenen Sardoğan, hastanede 5 gün boyunca verdiği yaşam savaşını kaybetti.

ÖLÜMCÜL HATA

İddiaya göre,  çevresinde titizliği ile tanınan yaşlı kadın, Arife günü 4 Eylül mahallesindeki evlerinde, banyoyu temizlemek istedi. Büyük bir hata yaparak, çamaşır suyu ve tuz ruhunu birlikte kullanan Sardoğan kimyasalların sıcak havanın da etkisiyle tepkimeye girmesiyle bir süre sonra fenalaştı. Uzun süredir “Astım” hastası olduğu öğrenilen Sardoğan’ın, çağrılan ambulansı beklerken kalbi durdu. Önce Tire Devlet Hastanesi’ne oradan da ambulansla İzmir Özel Ege Yaşam Hastanesi’ne sevk edilen talihsiz kadının beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Tedavi gördüğü hastanede solunum makinesine bağlı olarak 5 gündür yaşam savaşı veren Sardoğan, tüm çabalara rağmen ölüme daha fazla direnemedi. 71 yaşındaki ev hanımı gözyaşları arasında Tire’de toprağa verildi. Uzmanlar, temizlik maddelerinin kimyasallardan oluştuğunu belirterek, asla birbirleriyle karıştırılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi