Aileden edinilen bilgilere göre her şey Gül Özkaya’nın 3 ay önce kasığında başlayan şiddetli ağrıyla ortaya çıktı.  Kasığındaki şiddetli ağrının ardından ailesi tarafından Tire Devlet Hastanesi acil servisine götürülen Gül Özkaya, burada kendisine verilen ilaçlar ile evine gönderildi. Gül Özkaya sonraki günlerde götürüldüğü Tire Devlet Hastanesi’ndeki ultrason filmlerinde tespit edilen kitle nedeni ile Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ege Üniversitesi Hastanesi, Tülay Aktaş Onkoloji bölümünde yeniden tedavi altına alınan Özkaya’nın milyonda 3 oranında çocuklarda görülen Ewing Sarkoma (Kemik Tümörü) hastalığına yakalandığı tespit edildi. Konulan teşhisin ardından vakit kaybetmeden Özkaya’nın tedavisine başlandı.

Şu anda evinde yatarak tedavisi sürdürülen Özkaya’nın tedavi için 26 Mayıs 2017 günü yeniden Ege Üniversitesi Hastanesi’ne götürüleceği öğrenildi.

“AĞRILARIM BİTMEK BİLMEDİ”

Yakalandığı amansız hastalıkla mücadele eden Özkaya; “Ağrılarım bir türlü bitmek bilmedi” diyerek şunları söyledi; “İlk önce bacağımın sol tarafında ağrı oldu. Hastaneye gittiğimizde bana bu ağrı için kitle var dediler. 5 gün hastanede yattık ama hiç faydası olmadı. Bu sefer ağrılar belime vurmaya başladı. Belimden sonra boynuma da sıçradı. Ağrılar dayanılmaz hale gelince yeniden hastaneye gittik. Tire Devlet Hastanesi’nden acil olarak İzmir’e gönderdiler. Burada bana tedavi yaptılar. Vücudumdan parça aldılar. Sonra onkolojiye gittik. Orada ilaçlar verdiler. Orada da arka tarafımdan 2 parça alındı” dedi.

EN BÜYÜK HAYALİ MUSTAFA CECELİ İLE TANIŞMAK

İyileşip normal yaşantısına döneceği günü iple çektiğini belirten Özkaya, bir an önce iyileşip gezmek tozmak istediğini, arkadaşlarıyla oynamak istediğini söyledi. Sanatçı Mustafa Ceceli’yi de çok sevdiğini belirten Özkaya, hayattaki en büyük hayalinin ise çok sevdiği sanatçı Mustafa Ceceli ile tanışmak olduğunu ifade etti.

“NE KADAR HASTANEYE GİDİP GELECEĞİMİZ BELLİ DEĞİL”

Kızının hastalığı sonucu büyük üzüntü yaşayan 41 yaşındaki Baba Murat Özkaya; “Tedavi için daha ne kadar hastaneye gidip geleceğinin belli olmadığını söyledi. Baba Özkaya HaberTire Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; “Benim dört tane çocuğum var. Bir gün eve geldiğimde Kızım Gül topallıyordu. ‘Ne oldu kızım’ dedim. ‘Baba ben sancıdan duramıyorum’ dedi. Hemen Tire Devlet Hastanesi’ne götürdük. İlk etapta bize iltihap var deyip, antibiyotik yazıp gönderdiler. 3 gün sonra aynı sancı bir daha başladı. Yine götürdük hastaneye, aynı ilaçları yazıp yine gönderdiler. 2 gün sonra bayıldı. Tekrar götürdük. Hastaneden bize dediler ki kitle görüldü. Kitle var ama neyin ne olduğunu bilmiyoruz dediler. Gönderdiler Ege Üniversitesi’ne. Araştırmaların sonucu kitle görülüyor. Doktor oradan parça aldı. İyi huylu mu kötü huylu mu diye araştırma yaptılar. Ona göre tedaviye başlayacağız denildi. O parçanın sonucu kötü huylu çıktı. Şu an bu nedenden dolayı çalışamıyorum. Çünkü ateşi çıktığında başında olup hemen İzmir’e hastaneye götürmem gerekiyor. Ateşi 37 olduğu zaman İzmir’e gitmemiz gerekiyor. Doktorun bana söylediği bu. Annesi ev hanımı. Ne kadar hastaneye gideceğimiz belli değil. Terapiye yeni başlandı. Cuma günü tekrar gideceğiz. Herhalde 3-4 gün kalırız. Sonra gelip 20 gün süreyle tekrar gidilecek. Ben Gül’ün sağlığından başka bir şey istemiyorum. Ama Gül’ün bazı istekleri oluyor. Benden çekindiği için bana söyleyemiyor ama annesine ve halasına söylüyor. Şimdi kendine ait oda takımı istiyormuş. İyileşip eski günlerine dönsün de bir şekilde her şeye çare buluruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi