Ergün ÇELİK

Tire’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU biriminin yaptığı kazı çalışmasında talihsiz bir kaza yaşandı. Sabunhane Caddesi’nde kazılan bir çukura 8 yaşındaki Sefercan İşlekoğlu isminde bir çocuk düştü. Bir çocuğun yaralanmasıyla sonuçlanan talihsiz kaza iddiaya göre şu şekilde meydana geldi;

Tire’de müzisyenlik yapan Orcan İşlekoğlu’nun iki çocuğundan biri olan Sefercan İşlekoğlu, önceki gün saat 19:30 sıralarında evine gidiyordu. Evinin önünde yapılan kazı çalışmalarının kenarından doğru yürümeye çalışan minik çocuk, dengesini kaybederek evine yaklaşık 10 metre mesafedeki etrafında güvenlik şeridi olmayan çukurun içine düştü. Çukura düşerken kolundan ciddi şekilde yaralanan Sefercan İşlekoğlu’nun yardım çığlıklarını babaannesi duydu. Kanlar içinde düştüğü yerden çıkarılan Minik Sefercan hemen hastaneye götürüldü. Hastanede koluna 18 dikiş atılan Sefercan, adeta ölümden dönerken, Aile kazıyı yapan İZSU biriminden şikayetçi oldu.

‘GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK’

Oğlunun yaralanmasıyla büyük üzüntü yaşayan baba Orcan İşlekoğlu, hastane çıkışı soluğu poliste aldı. Konuyla ilgili şikayette bulunan baba İşlekoğlu, polisi olay yerine çağırarak rapor tutturdu. Kazılan çukurun etrafında hiçbir güvenlik önleminin bulunmadığını ifade eden İşlekoğlu, kazadan 4 saat sonra yetkililerin gelip çukurun etrafını güvenlik şeridiyle kapattığını iddia etti.

‘BAŞKA CANLAR YANMASIN’

Yaşanan olayın ardından HaberTire Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Baba Orcan İşlekoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bir baba olarak oğlumun böylesine bir ihmal sonucu yaralanması beni ziyadesiyle üzdü. Oğlum çok ciddi bir kaza atlattı. Doktorların ifadesine göre kolunu en az 1 ay kullanamayacak. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Bir ihmal sonucu bizim canımız yandı. Başkalarının canı yanmasın. Bu kazı çalışmalarının sorumlusu kimse cezalandırılmasını istiyorum. Kaza yaşanmadan güvenlik şeridi çekmesi gereken yetkililer kazadan tam 4 saat sonra gelip çukurun etrafını güvenlik şeridiyle kapattı. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız”

Editör: Haber Merkezi