Yıllardır Kar, Yağmur, Çamur Demeden Ulaşımda Bin Bir Zorluk Çekilen, Çoluk Çocuğun Mağdur Olduğu Çukurköy Köyü’ne Bağlı Sarpça Mahallesi’ndeki Yol Asfaltlandı.


Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

Yapılan bu hizmetlerin İzmir İl Özel İdaresi’nin imkânlarıyla, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin çalışması emeği ve Tire Kaymakamı’nın duyarlılığı ile gerçekleştiğini söyleyen Köylere Hizmet Götürme Birliği Üyesi ve Çukurköy Muhtarı Ali Narinoğlu, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi’ye verdiği destekten dolayı köylüler adına teşekkür etti.

AMAÇ, DAHA ÇOK YAŞANABİLİR ALAN YARATMAK
Bundan sonra bölge insanlarının ulaşımda rahat ve huzurlu bir şekilde yararlanma imkânı bulabileceklerini kaydeden Ali Narinoğlu, “Birliğin amacı Tire köylerinde rahat huzurlu ve insanca yaşayabileceği alanları yaratmaya çalışmaktır. Ben ve birlikteki diğer üç arkadaşımız bu konuda hizmet vermeye devam edeceğiz. Zaten biz iki muhtar arkadaş köylü olmamız ve köylerde büyüyüp sürekli köylerde yaşamamız sebebiyle, köylerin sorunlarını yerinde görüp tespit edebiliyoruz. Bu sorunları birliğe seçilen diğer iki il genel meclisi üyelerimize de aktararak, toplum için en acil olan gereksinimlerden başlayarak, köylere hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.

63 KÖYE 13 BİN 500 M2 PARKE
Narinoğlu, “Sarpça yolunun asfaltlama çalışmasının dışında, Tire -Çukurköy  - Yemişler hattının, yol yapımı dâhil toplam 49 km asfalt çalışması, 63 köye 13 bin 500 metrekare parke döşenmesi işinin ihalesi verildi ve yapımına başlandı. Bunların yanında alt yapı çalışmaları ve sondaj ihtiyacı olan birkaç köye de hizmet devam edecektir” dedi.

ÇAMUR DERDİ KALMADI
Çukurköylü vatandaşlar, Ramazan Soylu, Mehmet Sarp, Ali Fışkın ve Mehmet Tayfun yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Muhtarımız Ali Narinoğlu’nun ihtiyaçlarımızı birliğe ileterek bizlerin mağduriyetini gidermesinden dolayı kendisine minnettarız. Önceden çoluk çocuğumuz, özellikle okula giden yavrularımız artık okula çamur içinde gitmeyecekler ve okul servis araçları kış aylarında zorluk çekmekten kurtulacaklar, ulaşım rahatlayacak. Bu bizi çok sevindirdi. Bu konuda buradan İzmir İl Özel İdaresi’ne, Kaymakamımız’a ve Muhtarımıza ayrıca teşekkür ederiz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi