Ramazan ayının başlamasıyla birlikte hurma satışları tavan yaptı. İşletmeciler, Ramazan ayının gelmesinden memnun. Satışlar iyi, yüzler gülüyor.


Ramazan bereketi, hurma ve kuru yemiş satıcılarının tezgahlarını sardı. Ramazan sofralarının sembol yiyeceklerinden olan, lezzeti ile çok sayıda seveni bulunan sıcak iklime sahip coğrafyalarda yetişen hurma meyvesini ve ülkemizde de yetişen meyvelerin kurutulmuşlarını satan pazarcı esnafı, satışların arttığını belirtip bu durumdan dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Bu tür ürünler satan ve Tire’de sektörün önemli firmalarından olan ve Salı pazarında kurduğu tezgahlarla pazarın hareketliliğine katkı sunan Kuyucu Kuruyemiş ve Ünlü Kuruyemiş’in işletmecileri, satışların beklentilerin üzerinde olduğunu ifade etti. 
HER KESEYE VE ZEVKE GÖRE HURMA ÇEŞİTLERİ
Kuyucu Kuruyemiş’in işletmecisi Mustafa Kuyucu, pazarın durumu ile ilgili olarak, “Satışlar iyi, fiyatlar geçen yılın fiyatları ramazan ayı sebebiyle normal aylara göre halkımız hurmayı bu ay daha çok tercih ediyor. Kuyucu İşletmecilik olarak 3 – 4 çeşit hurma satışı yapıyoruz.” diye, konuştu ve en çok tercih edilen hurma çeşidi büyük siyah hurmalar olduğunu ve fiyat aralığının 3,5 ila 20 TL arasında değiştiğini belirtti.


6 LİRA’YA DA HURMA VAR, 20 LİRA’YA DA 
Hurma ve kuru meyve satışı yapan bir diğer firma olan Ünlü Kuruyemiş’in işletmecisi Mevlüt Dinlemez de aynı şekilde satışlardan memnun olduğunu söyledi. Dinlemez, Ramazan ayının da gelmesiyle birlikte Salı Pazarında günlük 500 kiloya yakın hurma sattıklarını ve sattıkları hurmaları Medine’den kendilerinin gidip aldığını belirtti. Dinlemez, “Fiyatlar geçen senenin fiyatları. Bir fiyat artışına gitmedik. Fiyat aralığımız 6 ile 20 TL arasında değişiyor. Hurmalarımız; İran, Medine, Tunus ve Hicaz’da yetişen çeşitlerden oluşuyor. Ramazan ayı haricinde de hurma satışlarımız devam ediyor şeklinde konuştu.


HURMANIN SERTLİĞİ VE YUMUŞAKLIĞI EN ÖNEMLİ ŞİKAYET KONUSU
Kuyucu Kuruyemiş ve Ünlü Kuruyemişin hurmayla ilgili olarak yaşadıkları tek sıkıntıyı, gençlerle yaşlılarının damak tadının farklı olması bir kesimin yumuşak veya sert diye sevdiği hurmayı diğer kesimin sevmemesi olarak açıkladı. ‘Hurma sert’ veya ‘Hurma çok yumuşak’ şikayetleri sıklıkla duydukları sıkıntı.

Editör: Haber Merkezi