Fatih ŞAŞMAZ / TİRE İHA

İzmir’in  Güzelyalı  ilçesinde yaralı halde yerde hareketsiz yatan bir ördek gören vatandaşlar onu yakın veteriner kliniğine götürdü. Burada görevli uzman veteriner, Bilal Ertekin yaralı ördeği alarak önce muayene etti. Ağız kısmında çok sayıda olta iğnesi bulunan ördek için ayrıca röntgen çekildi. Midesinde de olta iğnesi tespit edilen ördek çin ameliyat kararı verildi.

Uzman Veteriner Bilal Ertekin ve ekibinin girdiği ameliyatta ördeğin ağız ve midesinden olta iğneleri  başarılı bir şekilde çıkartıldı. Ameliyatın ardından 24 saat yoğun bakımda tutulan ördek,  10 gün sürecek tedavinin ardından Milli Park yetkililerine teslim edilecek.

O DA BİR CAN TAŞIYOR

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Uzman Veteriner Bilal Ertekin “Ördek bize geldiğinde durumu ağırdı. Ağız bölgesinde birden fazla olta iğnesi ve misina tespit ettik. Bu olta iğnelerinin midesinde de olabileceği ihtimaline karşı ördeğe röntgen çektik ve tahminlerimizde yanılmadık. Midesinde de bir adet olta iğnesi tespit ettik. İşte burada ivedi karar vermemiz gerekiyordu ya hayvanı kaderine terk edecek yada risk alarak onu ameliyat etmemiz gerekecekti. Tabiî ki  bizde zor olanı seçtik ve acil olarak ameliyata aldık. Operasyon ekip arkadaşlarımla yaklaşık üç saat sürdü. Midesinden ve ağzından misina ve oltaları çıkardık. Ameliyat Allah’a şükür çok başarılı geçti. Ördeğimizin yaklaşık 10 gün daha tedavisi sürecek. Ardından onu milli Park yetkililerine teslim edeceğiz .Sonuç olarak o da bizler gibi bir can taşıyor. Biz de kendimize yakışanı yaparak  onu hayata döndürmeyi başardık. Bu mutluluk da bize yeter.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi