Ergün ÇELİK - ÖZEL HABER

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ >>

Otomobilini asla satmayacağını ifade eden Parmak, “Otomobilin üreticisi Koç Grubu isterse müzede sergilenmek için veririm” dedi.

 

Tireli, 40 yıllık kaporta ustası Esat Parmak (54), geçen yıl Ocak ayında vefat eden Mustafa Koç’a olan sevgisini göstermek için 1979 model “Murat 131” marka otomobilini aslına uygun olarak en baştan yarattı. Yaklaşık 25 yıldır sahibi olduğu otomobili asla satmayacağını ifade eden Parmak, “Otomobilin üreticisi Koç Grubu isterse, hiçbir karşılık beklemeden müzede sergilenmek için veririm” dedi.

 

ÖLDÜĞÜ GÜN KARAR VERDİ

Rahmetli Mustafa Koç’un, sıkı bir otomobil tutkunu olduğunu bildiğini belirten Parmak, “Onun öldüğünü öğrendiğim gün adeta içim burkuldu. 38 yaşındaki Murat 131’i işte o gün toplamaya karar verdim. Böylelikle, Mustafa Koç’a ve ailesine olan vefa borcumu ödemek istedim. Boş zamanlarımda atölyemde çalışarak, 1 yıllık zaman içinde arabamı orijinaline sadık kalarak topladım” diye konuştu.

SATILIK DEĞİL

Murat 131’i, 25 yıl önce aldığını, ancak onu bir türlü satmaya kıyamadığını anlatan Esat usta, “Belki onun üzerine 40-50 tane daha otomobil değiştirdim. Ama onu hiçbir zaman satmayı düşünmedim. İki çocuğum bu otomobilde büyüdü. Anılarımla birlikte, o da artık benim ailemin parçası oldu. Toplamaya karar verdiğimde en ince detayına kadar orijinaline sadık kaldım. İç döşeme tamamen el işçiliği. Boya rengi fabrika çıkışı ile aynı. Tamponundan jantlarına kadar en ince ayrıntıyı gözden geçirdim. Otomobilimi topladıktan sonra son halini görenler hayranlıklarını gizleyemedi. ‘Kaça satarsın?’ diye soranlar oldu. Benim için manevi değeri maddi değerinden kat kat fazla. Kaportacılık mesleğimin ilk yıllarında bu otomobillerden ailemin nafakamı çıkarmıştım. Artık onları ne yazık ki yollarda görmek mümkün değil” dedi.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ >>

Editör: Haber Merkezi