Tire’de ani solunum durması sonucu 1 Nisan’da hava ambulansı ile İzmir Tepecik Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alınan 4 yaşındaki İsmet Efe Ayhan verdiği yaşam savaşını kaybetti.




 

İzmir’in Tire ilçesinde, ani solunum durması sonucu, 1 Nisan’da hava ambulansı ile İzmir Tepecik Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alınan 4 yaşındaki İsmet Efe Ayhan, verdiği yaşam savaşını kaybetti. Talihsiz çocuğun cenazesi, ailesi tarafından Tepecik Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nden alınarak ilçeye getirildi. Ayhan, Kesikbaş caminde kılınan cenaze namazından ardından, Tire Asri Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Toplam 3 çocuk sahibi olan Ayhan ailesinin ortanca çocukları İsmet Efe’yi zamansız bir şekilde ölüme sürükleyen olaylar şöyle gelişti. 1 Nisan Salı günü öğle saatlerinde aniden fenalaşan Ayhan, çağrılan 112 Ambulansı ile Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bilincini yitiren küçük çocuk için Tire Devlet Hastanesi doktorları seferber oldu.




DİRENEMEDİ

Yapılan detaylı muayenede Ayhan’ın kan şekerinin yüksek olduğu, beyninin su topladığı ve elilepsi (sara) nöbeti geçirdiği anlaşıldı. Bronşit hastası olduğu da öğrenilen talihsiz çocuğun kalbi ise bu yükü daha fazla kaldıramayarak, durdu. Uygulanan kalp masajı ile tekrar hayata döndürülen küçük çocuğun solunumu normale döndürüldükten sonra doktorları İzmir’den hava ambulansı istedi. Kısa sürede ilçeye ulaşan hava ambulansı ile İzmir Tepecik Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne götürülen Ayhan, burada tedavi altına alındı. Ancak zaman ilerledikçe sağlık tablosu iyice kötüleşen talihsiz çocuk, daha fazla direnemeyerek, hastanede geçirdiği 4 günün sonunda hayatını kaybetti.






Editör: Haber Merkezi