Uzun yıllar Tire’de fotoğrafçılık ve gazetecilik yapan, Tire basın camiasında herkesin kendisinden “usta” diye bahsettiği Mehmet Arslan, yakalandığı amansız hastalığa 4 yıl önce yenik düşmüş hayatını kaybetmişti. HaberTire Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Çelik, HaberTire Gaztesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Çelik ve Tire İhlas Haber Ajansı Muhabiri Fatih Şaşmaz her yıl olduğu gibi bu yıl da Usta Gazeteciyi mezarı başında andı. Arslan’ın mezarı başında okunan dualardan sonra HaberTire Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Çelik bir açıklama yaptı. Çelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Öncelikle Kıymetli Ustamız Mehmet Arslan’ı ölümünün 4. Yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz. Kendisi Tire’de basın kültürünün oluşmasında önemli rol oynamıştır. Tire’de basın bugün bu kadar güçlüyse zamanında bu mesleğe hayatını adayan Mehmet Arslan gibi ustalarımız sayesindedir. Mehmet Arslan nezdinde tüm yitirdiğimiz basın emekçisi ustalarımızı saygıyla anıyoruz”

MEHMET ARSLAN KİMDİR?

18 Kasım 1947 doğumlu olan Arslan, Yeni Asır, ÖRT, Tire Gündem Gazetesi, Radyo Show 94, HaberTire Gazetesi, Büyük Tire Gazetesi gibi bölgesel medya kuruluşlarında yıllarca başarıyla görev yapmış, sadece Tire’de değil bölgede de tanınmış bir gazeteciydi. HaberTire’nin internet sitesinde yıllarca yazdığı “Seçim Senaryoları” serisiyle Tire siyasetine damgasını vurmuştu. HaberTire Gazetesi olarak kendisini ve bize kattıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Yazdığımız her haberde, çektiğimiz her fotoğrafta yaşamaya devam edecek.

Editör: Haber Merkezi