Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği önderliğinde, Tire Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası, Tire Engelliler Derneği ve Barem Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından ortaklaşa organize edilen sosyal sorumluluk projesi olan ‘HER KAPAK BİR ADIM’ kampanyasını başlattı.

 

Ergün ÇELİK

 

‘HER KAPAK BİR ADIM’ adlı sosyal sorumluluk projesiyle yola çıkarak engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye kazandırılacak. Sosyal sorumluluk projesi mavi kapak kampanyası ile toplanan geri dönüşümlü plastik kapağı karşılandığında imkânı olmadığı için eve kapanmak zorunda kalan bir ortopedik engelli, omurilik felçli ve sebeplerden kaynaklanan yürüyemeyen insanlarımızın gün ışığına çıkarak diğer insanların arasına karışmalarına imkân sağlayacak.

 

‘BEDENSEL ENGELLİLER TEKERLEKLİ SANDALYE SAHİBİ OLSUN’

Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi “Başlatmış olduğumuz proje sayesinde günlük hayata bağlantıları kopmuş engelli kardeşlerimize tekerlekli sandalye kazandırarak tekrar yeniden onları toplanacak kapaklarla günlük hayata bağlamak istiyoruz. Bu insanlarımızın da kendilerini toplumun birer ferdi olduklarının farkına varmalarını ve böylelikle de mutlu olmalarını vesile olmak istiyoruz. Bugüne kadar çok sayıda bedensel engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalye sahibi yapan bizlerden de katkı olmasını istedik. ‘HER KAPAK BİR ADIM’ projemize mavi kapak toplamak için ihtiyacımız olan kutular Barem Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından imal edilmiş, projenin diğer kurumları olan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Tire Bakkallar ve Bayiler Odasın ve Tire Engelliler Derneği tarafından İlçemizde bulunan resmi ve sivil kuruluşların hizmet binalarına, park, bahçe, kafe, alışveriş merkezleri, restaurant, bakkallar ve marketlere vatandaşların yoğun olduğu bölgelere açık ve kapalı alanlara kutularımızı koyarak duyarlı vatandaşlarımızı kampanyaya destek için bekliyoruz. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ederiz.”

 

‘TÜM SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DESTEKLERİMİZİ VERİYORUZ’

Barem Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. sahibi Recep Taşyanar “Bizler Barem Ambalaj olarak Tire’de ön görülen tüm sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye ve bizlere gelecek projelere her zaman hazırız ve açığız. Bize gelinen proje ile 1000 adet koli bastırıldı ve bu tüm yapmış olduğumuz koliler Tire’nin bütün çevresine dağıtılarak toplanacak olan kapaklarla engelli kardeşlerimizin umudu olacak. Bu projede yer aldığım için teşekkür ediyorum.”

 

‘TOPLANAN KAPAKLAR UMUT OLACAK’

Tire Engelliler Derneği Başkanı Emel Çakıcı “projemiz sayesinde toplanan tüm kapaklar sandalyeye ihtiyacı olan herkese umut olacak. Projede mavi kapaklar haricinde diğer asitli içecek kapakları da geçerli olacak. Bu proje içinde birlik ve beraberlik olduğu için çok mutluyum. Recep bey, Fatih bey, Mehmet bey ve toplum destekli polislerimize bu proje için ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bizlerin üzerinden desteklerini hiç esirgemediler ve hep bizlere yardımcı olabilmek için çaba gösterdiler. Bu toplanacak kapaklar sayesinde her 250 kilo mavi kapakta çoğu vatandaşımızın tekerlekli sandalye sahibi olacak.”

 

‘BİR KİŞİ DEĞİL, YÜZ KİŞİNİN YÜZÜ GÜLECEK’

Tire Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kantur “ Odamız olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerinde her zaman destek veriyoruz. Bu anlamda daha önce Tire Engelliler Derneği’ne bir tekerlekli sandalye hediye etmiştik. Başlatmış olduğumuz plastik kapak kampanyası ile sadece bir iki kişiye değil yüzlerce engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye almayı hedefliyoruz. Kampanyamıza destek veren Emniyet Müdürümüz Fatih Kiremitçi’ye Barem Ambalaj Sanayi sahibi Recep Taşyanar’a Engelliler Derneği Başkanı Emel Çakıcı ve Toplum Destekli Polis arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi